Mundial

La salut abans de tot

Mundial. Ricky Rubio anuncia que aparca el bàsquet: “He decidit parar per cuidar la meva salut mental”

No va d’esport, va de salut. I la salut sempre ha de passar al davant. Ricky Rubio ho té clar i ha decidit parar. El base del Masnou, que estava concentrat a Madrid amb la selecció espanyola preparant el mundial que arrenca el 25 d’agost -l’últim MVP va ser ell-, té una prioritat molt més important: cuidar-se. I no serà perquè no hagi posat l’energia per intentar tirar endavant, però ha estat insuficient perquè en temes mentals no està en les seves mans. Ricky no ha pogut tenir continuïtat a l’NBA per les greus lesions de lligaments encreuats –dos cops– i per haver viscut canvis d’equip a l’NBA en contra de la seva voluntat, o també per la mort prematura de la seva mare per càncer, entre d’altres coses.

Ricky va intentar jugar el partit amistós que va jugar Catalunya contra l’Argentina. El base del Masnou ho va intentar tot però al final l’NBA no li va donar el vistiplau perquè no era un partit oficial FIBA. Però no només va fer tots els esforços per aconseguir poder jugar sinó que va anar al Nou Congost de Manresa per fer-se la foto al costat dels seus companys de la selecció catalana. L’endemà va quedar concentrat amb Espanya però ha estat aquí quan el cap li ha dit que no. Després de 4 dies a Madrid Ricky no es va veure en cor i dimarts va tornar cap a casa. Ahir va anunciar que ho deixa temporalment fins a estar millor. Els Cavaliers, el seu equip a l’NBA, va emetre ahir un comunicat de suport: “Els camins difícils sempre condueixen a belles destinacions. Estem amb tu, Ricky.”

El seu club d’origen, el Joventut, va fer un tuit en què deia “Sempre amb tu” mentre que el Barça, amb qui va guanyar l’Eurolliga, hi posava un “Sempre al teu costat”. Les mostres de suport van arribar des de molts llocs: des de companys de la selecció espanyola com d’altres àmbits. El seleccionador Sergio Scariolo no té previst convocar ningú per substituir Ricky com va fer ara fa un any convocant Alberto Díaz pel lesionat Llull.

Raül López, amic inseparable

Una de les coses positives que ha tret Ricky dels mals moments ha estat l’amistat amb Raül López. Havien coincidit a la pista però després el del Masnou va agafar el de Vic perquè li fes entrenaments tècnics, li fes un seguiment i a l’estiu es retrobessin entrenant-se a Badalona. Aquest estiu també ho han fet, per exemple, a Banyoles a prop del campus de Ricky. La comprensió ha estat mútua –Raül ha estat a la concentració a Madrid– perquè els dos NBA han passat per lesions greus de genoll.

El comunicat de Ricky Rubio

La Federació Espanyola (FEB) va emetre el comunicat a les 10.56 del matí d’ahir després que el base del Masnou quedés fora dels dotze jugadors que van jugar el primer amistós contra Veneçuela divendres: “He decidit aturar la meva activitat professional per cuidar la meva salut mental. Vull agrair tot el suport que he rebut de la FEB per entendre la meva decisió. Avui #LaFamilia té més sentit que mai. Gràcies. Demanaria que es respectés la meva privacitat per poder afrontar aquests moments i poder donar més informació quan sigui el moment.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)