Lliga femenina

Rebekah Gardner tanca la seva etapa a l’Spar Girona

La MVP de la Lliga Femenina el 2021/22 està lesionada i l’Uni haurà de fitxar una altra alera

Rebekah Gardner (1,85 m, 1990) deixa de formar part de l’Spar Girona, amb qui el 2022 havia signat una renovació d’un any amb opció a un altre que la jugadora no va anul·lar en el període establert. La seva lesió al peu esquerre, a més, limitava molt el seu concurs en el projecte gironí el curs que ve. La MVP de la Lliga Femenina 2021/22, doncs, posa punt final a la seva etapa a l’Uni després de dues temporades entre les quals va debutar a la WNBA i en va ser escollida en el cinc ideal de les rookies de la competició.

“Ens sap greu anunciar que la pròxima temporada no comptarem amb Rebekah Gardner. La intenció d’ambdues parts, des del final de la temporada passada, era d’intentar trobar un acord de continuïtat. Ens han passat diverses coses aquest estiu. La primera ha estat la seva lesió, que com ens ha comunicat la jugadora i el seu equip mèdic preveien el seu retorn a Girona al mes de desembre o gener.  També la normativa de rookie de tercer any de la WNBA ens feia no tenir-la a unes possibles finals. Les condicions de l’operació han canviat” exposa Laia Palau, la directora esportiva de l’Uni, que argumenta: “Tot i que sabem que és una jugadora excepcional, no hem pogut arribar a un acord. Hem buscat opcions dintre de les mateixes condicions i també hem buscat tenir una jugadora que s’estigui més temps amb nosaltres. Considerem que serà millor per la configuració d’aquesta plantilla”.

Gardner, que es va lesionar el 26 de maig en la derrota de les Chicago Sky contra les Washington Mystics de Brittney Sykes (69-71) i va haver de passar per la sala d’operacions, va arribar a Girona el 2021 amb la seva actuació contra l’equip gironí en la prèvia de l’Eurolliga del 2020 com a targeta de presentació: 24 punts (10/17 de 2), 4 rebots, 6 assistències i 28 de valoració en 38:46 amb el Sepsi romanès (76-54 per a l’Uni a Istanbul). Turquia i Israel eren les lligues per les què havia passat i, en dos anys a la Lliga Femenina i l’Eurolliga, deixa Fontajau havent acreditat 14,5 punts, 4,7 rebots i 17 de valoració en gairebé 27 minuts per partit a les competicions FEB i i 13,8, 4,6 i 15 en 28 de mitjana a Europa. La Supercopa el curs passat a Vitòria, de la qual en va ser la MVP, és l’únic títol de l’Uni amb ella a la plantilla.

La baixa de Gardner s’afegeix a les de Laia Flores, Binta Drammeh, Ceci Muhate, Shay Murphy, Terezia Palenikova, Brittney Sykes i Bernat Canut respecte l’equip que va acabar cinquè el curs passat amb una plantilla en la què ja eren baixa per lesió Irati Etxarri –té un any més de contracte i es recupera de la lesió al genoll que es va fer al febrer–, María Araújo i Ornella Bankolé, que tampoc segueixen.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)