Lliga femenina

El queno pot ser no pot ser, i a més és impossible

Rebekah Gardner, que està lesionada, deixa de ser jugadora de l’Spar Girona després de dos anys sent l’estrella de l’Uni

L’Spar Girona i Rebekah Gardner (1,85 m, 1990) no continuaran de bracet malgrat que l’MVP de la lliga fa dos anys tenia signada una renovació fins al 2024 que no va anul·lar dins els terminis acordats amb l’Uni. La californiana es va lesionar el peu esquerre al maig amb les Chicago Sky, i havent passat per la sala d’operacions, no s’hauria pogut incorporar fins al desembre o al gener. El conveni de la WNBA, a més, feia que en cas que l’equip gironí arribés a la final de la lliga, Gardner no la pogués jugar, com Brittney Sykes la temporada passada.

“Tot i que sabem que és una jugadora excepcional, no hem pogut arribar a un acord”, es resignava Laia Palau, la directora esportiva de l’Uni i que va compartir vestidor amb Gardner quan es va donar a conèixer a escala europea i va veure com se li obrien les portes de la millor lliga del món. La seva actuació amb el Sepsi en la prèvia de l’Eurolliga el 2020 –24 punts (10/17 de 2), 4 rebots, 6 assistències i 28 de valoració en 38:46– contra l’Uni (76-54) era la targeta de presentació d’una anotadora amb bones cames i actitud al darrere que havia jugat a Turquia i Israel. L’últim exercici ha acreditat 14,5 punts, 4,7 rebots i 17 de valoració en gairebé 27 minuts per partit en les competicions FEB i 13,8, 4,6 i 15 en 28 de mitjana en l’Eurolliga. La supercopa el curs passat a Vitòria, de la qual va ser l’MVP, és l’únic títol amb ella d’estrella de la plantilla.

Cop d’efecte

Laura Peña, Marta Canella i Sandra Ygueravide al perímetre i Regan Magarity i Morgan Bertsch a la posició d’aleres pivot són les cinc incorporacions de l’Uni, que en farà dues més. Una l’anuncia aquest matí i l’altra, diumenge; amb una plaça d’extracomunitària encara disponible perquè a la plantilla només hi ha Bertsch. L’Spar, a més, recupera Magali Mendy –va estar tot el darrer curs en blanc per maternitat– i té Irati Etxarri en procés de rehabilitació de la lesió que es va fer al febrer. Tot un rentat de cara perquè respecte de l’últim partit oficial, el 59-66 a Fontajau per Sant Jordi contra el Barça CBS en els quarts de final de la lliga, només continuen Faustine Parra i Giedre Labuckiene. Marianna Tolo tenia una lesió al peu que es va fer en l’anada al Baix Llobregat i Berta Ribas, vinculada, va jugar 16 segons. Laia Flores, Rebekah Gardner, Ceci Muhate, Shay Murphy, Terezia Palenikova, Brittney Sykes i Bernat Canut són baixa respecte d’aquell dia, quan Nora Galve, Binta Drammeh, María Araújo i Ornella Bankolé, que tampoc continuen, ja estaven lesionades.

LES DADES

2
jugadores
de l’últim partit del curs passat continuen en la plantilla de l’Uni: Parra i Labuckiene.
2
fitxatges
anunciarà l’Spar Girona, un avui i un altre demà passat. Set cares noves, a banda de Mendy.
Busquem una jugadora que s’estigui més temps amb nosaltres. Serà millor per a aquesta plantilla
Laia Palau
La intenció era un acord de continuïtat. Preveia el seu retorn al desembre o gener. Per la lesió i la WNBA ens feia por no tenir-la en una possible final
Patrocini

Lala Touré, amb Mama Sidiki?

Lala Touré (1,86 m, 2008) acompanyarà la també maliana Mama Sidiki (1,75 m, 2007) en el camí de Gran Canària a Girona, segons publicava basketinsular.net. La pivot també va debutar la temporada passada en la Lliga Femenina amb el conjunt canari, tot i que només hi va disputar tres partits –Sidiki, 12–. El primer, el 12 d’octubre en el triomf contra el Jairis per 64-56, feia que, amb 37 segons a la pista, es convertís en la debutant més jove de la competició, amb 14 anys, 5 mesos i 12 dies. Touré i Sidiki són campiones d’Espanya júniors, la competició de la qual l’escorta va ser l’MVP i en què el Bàsquet Girona Uni de Laia Palau va ser cinquè. Segons el lloc web canari, Touré ha fet efectiva la seva clàusula per marxar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)