Mundial

La selecció espanyola supera la Costa d’Ivori en l’estrena (94-64)

La selecció espanyola comença la defensa del títol de campió del mon amb un clar triomf a Jakarta sobre la Costa d’Ivori, enllestit des del 9-0 al primer minut que completava des de 6,75 m Joel Parra, titular i que després de 7 minuts a pista ha reaparegut en els últims 5 del duel. “El primer partit sempre és difícil i ens serveix per treure’ns els nervis i veure en què podem millorar” deia a RTVE Willy Hernángomez, designat MVP del partit amb 22 punts en 21:45.

El 0-8 encaixat després del primer triple d’Abrines (16-4) permetia el conjunt africà situar-se a remolc dels de Sergio Scariolo (24-17 al final del primer quart i 30-26 al segon). Willy Hernángomez liderava l’embranzida blanca –40-28, 16è punt del nou pivot blaugrana, que n’enllaçava 14– i, al tercer quart, els punts de lluny decidien el duel perquè Víctor Claver, després dels d’Àlex Abrines –el que ha jugat menys (11:31) perquè ha rebut un cop al genoll i no ha tornat– i Darío Brizuela, enfilava la màxima als 30 (71-41, 3/3 del valencià). El basc del Barça tancava el marcador també des de lluny (94-64), per recuperar la trentena.

Raulzinho Neto s’ha trencat la ròtula en l’Iran 59 Brasil 100 i es perd el que queda de mundial deixant el proper rival d’Espanya amb 11 jugadors. Marcelinho Huertas, que s’ha convertit en un dels 14 homes en disputar un campionat del mon –com Rudy Fernández amb Espanya–, ha de suportar el pes de dirigir el joc de la selecció brasilera.