Lliga catalana

El Girona supera l’Andorra (84-89) i jugarà la semifinal amb el Barça

El Girona tornarà a jugar la semifinal de la Lliga Catalana ACB contra el Barça, aquest cop a Lleida, després del 88-77 de fa un any a Tarragona, gràcies a la victòria en la pròrroga a la pista de l’Andorra. Partit d’anada i tornada amb emoció al final, que els de Salva Camps començaven dominant per 4-15. Un 8-0 i un 7-0 locals a l’últim quart ajustaven el resultat, que en el cinquè període desequilibrava Goloman, màxim anotador dels vermells (17).

Ike Iroegbu es posava el partit a la butxaca des de l’inici amb 6 punts al contraatac (0-4 i 4-8, esmaixada a dues mans) i l’assistència a Goloman (4-10 a 5:51, temps mort local).Fjellerup enllaçava 5 punts (4-15 triple, màxima visitat) i dues faltes en menys de tres minuts i Juani Marcos el substituïa per jugar de dos, però els locals s’acostaven 15-17 –5 punts de Ganal i triple de Rubio– i només la antiesportiva a Marcos a 19,2, amb Vila tancant el marcador a 3 segons, permetia mantenir el marge als visitants (15-21).

Tyson Pérez amb addicional donava el primer avantatge als locals (28-27, a 5:10 per la mitja part) perquè el Girona només havia anotat des de 6,75 m mitjançant Marcos (15-24) i Brow (21-27). Els punts de Goloman al contraatac (31-37) i Dordevic a la pintura (34-39) no tenien continuïtat i Marcos a 1,2 des de 4,6 m feia el 36-41 amb què es tancava la primera meitat.

La suspensió de l’argentí (50-54) a l’últim minut del tercer quart posava una mica d’ordre a un parcial marcat pel desencert a banda i banda, amb els visitants mirant d’afogar la línia exterior de l’Andorra. Goudelock empatava a 58 completant un 7-0 de l’Andorra, després que Iroegbu amb assistència i suspensió comencés fi l’últim quart. Pérez empatava a 5:20 des de 4,6 m i Goudelock des de 6,75 m i al contraatac amb addicional establia la màxima local després de temps mort gironí (68-62 a 3:48).

Goloman anotava la quarta cistella visitant de l’últim quart (69-67) i sense fallar tirs lliures enllaçava 6 punts (71-69). Pons empatava a 59,8 amb la seva primera cistella en joc. Okoye en una acció de força davant Brown i Somogyi de tir lliure (1/2) donaven la iniciativa a l’Andorra a 39,7 (74-71). Iroegbu no aconseguia aixecar el tir i treia la pilota a fora, on Brown al límit empatava a 74 a 19 segons des de 6,75 m, des d’on Somogyi feia aigua.

Okoye a 3:46 fallava l’addicional del triple (77-78). Marcos de dos i forçant una pèrdua o Brown d’1 (4/4) mantenien els vermells per sobre (77-80). Goudelock trepitjant el triple (79-80). Rubio a 59 segons empatava a 84 de tir lliure (3/3), Goloman clavava un triple diagonal (84-87) i Iroegbu, que després de fer falta en atac havia anotat (79-82) i assistit el pivot hongarès (81-84) encarrilava el duel a 20 segons (84-89).