Lliga catalana

Massa facilitats defensives

Semifinal Lliga Catalana. El Bàsquet Girona aguanta el Barça en el primer temps però acaba cedint en el segon

Barça 104 Bàsquet Girona 92

FC BARCELONA:Laprovittola (20), Satoransky (9), Kalinic (10), Da Silva (15), Vesely (6) –cinc inicial–, Paulí (8), Brizuela (4), Willy Hernangómez (6), Abrines (9), Parker (10), Nnaji i Parra (7). 23/40 de 2. 16/26 triples (4 Laprovittola, 3 Abrines, 2 Parker, 1 Da Silva, 1 Paulí, 1 Brizuela, 1 Satoransky i 1 Parra). 10/14 lliures. 30 rebots (6 Da Silva). 24 assistències (8 Satoransky) i 104 de valoració (20 Laprovittola).BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (13), Markel Brown (3), Sergi Martínez (4), Pons (10), Sorolla (4) –cinc inicial–, Fjellerup (11), Vila (4), Juani Marcos (6), Colom (10), Goloman (14), Susinskas (7) i Dordevic (6). 32/51 de 2. 5/14 triples (2 Iroegbu, 1 Susinskas, 1 Fjellerup i 1 Brown). 13/17 lliures. 30 rebots (6 Fjellerup).PARCIALS:29-24, 17-27 (46-51); 31-17 (77-68) i 27-24 (104-92).

16

triples

del Barça en 26 intents

El Bàsquet Girona va mostrar bons minuts de joc i una millora clara en línia ascendent respecte als últims amistosos però no va mantenir el ritme ni la intensitat en la segona meitat. Les moltes facilitats defensives que van tenir els de Salva Camps contra un Barça ja amb els quatre internacionals espanyols del mundial van ser determinants. Els gironins jugaran avui contra el Joventut el partit pel tercer i quart lloc (18.30 h, Esport3) en un altre test per continuar creixent.

El Barça, ja amb els quatre internacionals espanyols, van obtenir el bitllet per disputar avui contra el Manresa (20.45 h, Esport3) la seva quinzena final consecutiva. Els blaugrana van haver de posar-se les piles i sortir del vestidor amb una altra mentalitat, apujant línies defensives i posant més intensitat per frenar un gran Bàsquet Girona que va marxar al descans a davant (46-51) però sobretot dominant en diferents aspectes del joc. Roger Grimau, que tornava a la que va ser la seva casa com a jugador durant quatre temporades abans de fitxar pel Barça, no va poder comptar encara amb Jokubaitis, que arribarà pràcticament sense entrenar-se a la supercopa ACB. El matx va arrencar amb exhibició de Laprovittola, que va anotar tres triples seguits i 11 punts per donar avantatge als blaugrana (24-18). Però ràpidament els gironins van capgirar el resultat gràcies a la intensitat defensiva i l’encert en atac amb Iroegbu (10 punts amb dos triples) i sobretot Yves Pons (10), que van estar sublims. A ells se’ls van afegir un Sergi Martínez hiperactiu i Quino Colom. El Bàsquet Girona es va situar a davant (31-32). Una cistella de Colom va portar un inesperat 38-44, amb Kalinic (8 punts) i Parra (7) mantenint els de Grimau. Al descans, 46-51.

Anotació alta

A la segona part els blaugrana van reaccionar apujant el nivell físic i corrent al contraatac. Un triple d’Abrines va permetre als blaugrana posar-se a davant (56-53). El parcial va continuar creixent amb un 13-0 que va enfonsar les possibilitats gironines (del 48-53 al 61-53). A partir de llavors, els de Salva Camps ja van anar a remolc. El Bàsquet Girona va abaixar molt el seu nivell defensiu, permetent tirs massa alliberats, i va tornar a faltar més equilibri entre el joc interior i l’exterior. Segurament una peça dins la pintura ajudaria, però ara mateix el club gironí no pensa en cap més reforç.

ELS VESTIDORS

Ha estat un partit molt físic i hem anat entrant els dos equips dins el partit a poc a poc tot i tenir errors
No puc estar satisfet quan el rival ens ha fet 104 punts i hem deixat tirs oberts massa lliurats
Salva Camps
tècnic del Bàsquet girona

Ovació per a Juani i Colom

X.B.

Durant el primer quart el pavelló de Barris Nord va ovacionar dues de les peces del Bàsquet Girona amb més estima a Lleida. Per una banda, Quino Colom, andorrà però crescut a la capital del Segrià, i també Juani Marcos, que les dues últimes temporades ha liderat l’ICG Força Lleida cedit pel Barça i és molt estimat a Barris Nord.

La lesió de Brown no sembla greu

X.B.

Markel Brown es va fer una lesió al turmell amb 29-26 al marcador i va haver de marxar a la banqueta. El jugador, tot i intentar escalfar en el descans per recuperar-se i tenir bones sensacions, no ho va poder fer i va haver d’estar tota la segona meitat assegut a la banqueta. Avui se li faran proves per veure què té exactament, tot i que no sembla greu. Brown va jugar només 7 minuts i va anotar 3 punts (1/2 triples).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)