Eurocopa

Aquest any sí, Penya?

Bàsquet. Eurocopa. El Joventut inicia el camí a Europa (20.15 h, Esport3) sent un dels favorits i somiant amb un títol que li donaria el bitllet de l’Eurolliga

El Joventut arrenca avui contra el Besiktas (20.15 h, Esport3) el seu camí a Europa amb l’objectiu de fer un pas més. El curs passat es va quedar a les portes de la final en caure a semifinals contra el campió Gran Canària. Tots els partits es podran seguir en obert després de l’acord que han segellat amb Televisió de Catalunya, i els partits a l’Olímpic es disputaran a les 20.30 h. El primer obstacle en el camí de la Penya serà un històric del bàsquet europeu com és el Besiktas turc, un vell conegut perquè els dos equips ja es van enfrontar en l’Eurocopa el curs 2010/2011, amb triomf del Joventut (108-92), amb Pere Tomàs com a màxim anotador (18 punts). El Besiktas ha perdut en el debut en la lliga turca a la pista del Darüssafaka (64-61). El rival de la Penya té Needham com a referent però també l’expivot ACB Ángel Delgado o els nord-americans Jonah Mathews, Matt Mitchell o Leyton Hammonds. Europa ha de servir, en principi, perquè Duran doni minuts als joves que s’ho guanyin.

Venècia, Zagars i format

La competició canvia el format habitual i només passen eliminatòria els sis primers classificats. Es dona molta més importància a la lliga regular perquè els dos primers de cada grup eviten haver de jugar els vuitens. Els quarts es mantenen a partit únic a la pista de l’equip més ben classificat, mentre que el canvi significatiu és a semifinals i en la final, que passen a ser al millor de tres partits.

D’entre els noms que cal seguir de la competició hi ha l’estrella del mundial Arturs Zagars, ahir 10 punts amb 3/9 tirs. El base, de qui té encara els drets ACB la Penya, visitarà Badalona amb els Wolves Vílnius, un nouvingut a Europa amb l’exjugador del Madrid Jeffery Taylor, ara lesionat. Està entrenat per l’exseleccionador lituà Kemzura, el president és Rimantas Kaukenas i dos dels accionistes són els germans Lavrinovic (ex Zalgiris). El club és lituà però s’ha traslladat a Vílnius. És propietat d’un grup d’inversors –Basketball Holding Company– on hi ha l’NBA Valanciunas com a inversor. Un partit el disputaran a Dubai.

Del grup de la Penya, atenció a Sam Dekker (London Lions), que apunta a candidat a MVP de l’Eurocopa, i al base J’Covan (Hapoel), que va quedar a un pas del rècord històric d’assistències (16). Un dels favorits al títol serà el Reyer Venècia, que està esperant poder tancar el fitxatge del brasiler Caboclo, ex NBA que no es va presentar a Ulm tot i tenir contracte. I l’altra nova potència és el París de la nova sensació, l’entrenador finlandès Tuomas Lisalo, que s’ha endut mig Telekom Bonn, campió de la FIBA Champions League el curs passat, amb l’MVP de la competició TJ Shorts -ahir 20 punts i 9 assistències- i el jove base Nadir Hifi (11+7), candidat a jove del curs. Torna a Ljubljana un històric com Jaka Blazic i a Ulm Juan Nuñez va fer ahir 9 punts i 4 assistències i l’exPenya Dakota Mathias, 18 punts.

Retrobament d’Andrews amb Needham

El Bursaspor turc ha tingut els últims anys la parella Andrews-Needham (foto) com a referents. De fet, la principal amenaça de la Penya avui va ser escollit fa dos anys en el cinc ideal de l’Eurocopa amb 19,6 punts de mitjana amb l’equip turc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)