Eurocopa

Feliz anota la cistella del triomf a l’últim segon (87-88)

Cobbs havia anotat la cistella clau a 2 segons pel final

La Penya ha suat de valent per endur-se el primer triomf en competició europea a la pista de l’Olimpija Ljubliana que ha arribat després d’una pròrroga i amb una cistella de Feliz al darrer segon amb un tir bombejat en una penetració per línia de fons(87-88).

Els verd-i-negres han començat dominant amb l’entrada d’Onuaku, molt superior dins la pintura amb 6 punts seguits i una bona rotació exterior (15-20). Però els eslovens s’han posat per davant liderats pel veterà Blazic (12 punts) que ha fet el què ha volgut finalitzant des de sota el cèrcol. La defensa de la Penya ha desaparegut i un parcial de 16-3 ha accentuat els problemes de l’equip d’un Carles Duran desesperat (34-23). Busquets ha comés 4 faltes en 4:45 minuts i tampoc no ha pogut entrar en partit tot i l’oportunitat que tenia davant la baixa per lesió d’Andrews. Al descans 43-32. Al tercer quart els eslovens han agafat la màxima del matx després d’una nova cistella de Cobbs (20 punts) per situar el 45-33. Ha estat llavors quan Deshaun Thomas ha assumit galons castigant al pal baix i la Penya, amb unaa acció entre Tomic i Ribas, ha empatat (53-51). Al darrer quart Feliz ha clavat un triple de caràcter per posar el Joventut per davant (53-55). Deshaun ha ampliat la renda (53-57). La Penya no ha sabut rematar la feina i dos triples seguits de Matkovic i Blazic han empatat el matx a 1:12 pel final (72-72). Deshaun ha anotat dos tirs lliures després de rebre una falta (72-74). Cobbs ha reduït des del tir lliure (73-74) i Tomic ha anotat en el següent atac (73-76 a 32 segons pel final). Blazic però ha empatat a 15,2 segons pel final (76-76). A l’última acció la Penya ha fallat. A la pròrroga s’ha mantingut la igualtat i tot i fallar 4 tirs lliures als últims 9 segons i la cistella de Cobbs que semblava definitiva a dos segons pel final (87-86) ha aparegut Feliz per sentenciar.