Eurocopa

Pròxima parada: Eslovàquia

Bàsquet. Eurocopa. L’Spar Girona defensa el lideratge del grup B a la pista del Piestanske Cajk eslovac conscient que ha de continuar augmentant la intensitat si no vol tornar a patir (18 h)

La peregrinació europea de l’Spar Girona amb tres desplaçaments consecutiu el du avui a Eslovàquia per jugar contra el Piestanske Cajky, en la tercera jornada de l’Eurocopa, i la setmana vinent recalarà a Luxemburg, la darrera etapa de la gira. Un no parar que inclou una visita dissabte vinent a la pista del Bembibre en la Lliga Femenina. És el que toca en un equip en fase d’acoblament que diumenge passat, contra l’IDK a Fontajau, en un partit exigent contra un rival que arribava amb 3-0, va començar a exhibir la intensitat defensiva que la seva entrenadora, Laura Antoja, desitja. També va evidenciar desconnexions que ha d’anar afinant amb rodatge. “És el nostre viatge més llarg i la nostra setmana més llarga de convivència fins diumenge. Són dies de pes a les cames, de diferents llits en hotels, de diferents horaris, però forma part de l’aventura europea i hem d’estar al cent per cent”, assenyala Antoja. El grup es va entrenar dilluns amb suavitat i ahir va marxar cap a Eslovàquia. Continua amb les baixes de Sandra Ygueravide, que és a punt de tornar –“A veure si a finals de setmana podem tenir una molt bona notícia”–, Magali Mendy, que també entra en la recta final –diu Antoja que si no fos per tants viatges potser ja la tindria–i Irati Etxarri.

L’Spar Girona ha guanyat els dos partits del grup B i defensa el lideratge contra un rival que va vèncer el Diddeleng luxemburguès i que va claudicar contra el Gorzów polonès. “És un equip molt físic. Europa sempre comporta partits durs i de molt de contacte”, adverteix la tècnica. L’anterior desplaçament de l’Uni es va saldar amb una victòria agònica a Gorzów (75-77), i l’equip està avisat: “Les lliçons s’han d’aprendre, i espero que no caiguem en els mateixos errors. L’equip i jo mateixa hem d’estar preparades.” “Estem en un moment en què l’equip ha fet el clic i ha viscut el que li transmets. Ha fet un pas endavant i s’ha adonat que si no apugem la duresa del joc i la intensitat, els partits es poden complicar molt”, explica Antoja respecte del moment actual, i ho il·lustra: “Contra l’IDK vam fer un pas endavant defensiu i a l’hora d’augmentar més l’un contra un, d’ajudar-nos més en els pick and rolls, i d’evitar bàsquets fàcils. També és cert que encara hi ha jugadores que han d’acabar de sentir-se còmodes, i que hi ha moments de partit en què desapareixem i ens falta continuïtat.” Respecte del rival d’avui, té clar que “tenen una base molt incisiva i potent i es basen en poques jugadores clau. Amb una defensa que tendeix més al col·lapse i a ser conservadora.” El quartet format per la nord-americana Ke’Shunan (14,5 punts i 7 rebots), la macedònia Andjelika Mitrashinovikj (15,5 punts i 5 rebots), l’eslovaca Anna Jurcenkova (8 punts, 6,5 rebots i 15 de valoració) i la suïssa Evita Herminjard (14 punts i 2,5 assistències) forma la columna vertebral del conjunt eslovac.

És un equip molt físic. Europa sempre comporta partits durs i de molt de contacte
Laura Antoja
entrenadora de l’spar girona
Les lliçons s’han d’aprendre i espero que no caiguem en els mateixos errors. L’equip i jo mateixa hem d’estar preparades
Patrocini

Basquet. Eurocopa Grup B

Pos. Equip P J G P PF PC
1 Spar Girona 6 3 3 0 242 199
2 Gorzow 5 3 2 1 245 194
3 Cajky 4 3 1 2 187 197
4 Diddeleng 3 3 0 3 176 260
  Eliminatòria de 16   Els 8 millors 3rs
Darrera actualització: 25-10-2023 19:45:03
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)