Eurocopa

L’Spar Girona signa el tres de tres a Piestany (53-68)

Tres de tres per a l’Spar Girona en l’Eurocopa, a Piestany en un altre partit d’alts i baixos marcat pel 0-20 al segon quart (20-40) però amb un 11-1 a l’inici del tercer que destapava les vergonyes de l’Uni, amb vuit perquè Giedre Labuckiene no es trobava bé –refredat– a la roda d’escalfament i es mirava el duel amb xandall des de la banqueta.

Teva - meva

Kelsey Mitchell a 5:55 per acabar el primer quart era la primera jugadora en anotar més d’un cop (8-8) però després s’hi afegien Jurcenkova i James (12-8) i Antoja havia de demanar minut a 5:14 i fer entrar Magarity (12-10) per Canella i jugar amb tres grans fins que López substituïa Bertsch (14-12). La sueca amb addicional donava el primer avantatge visitant (14-15 a 2:36) i, el primer triple, era de Mitchell (14-18 a 2:02), que tancaria el primer quart amb 9 punts i sense descans, com Tolo (19-20).

Sense rival

Parra en una acció de murri al servei de fons desfeia l’empat a l’inici del segon quart (20-22), en el que seria la gènesi del 0-10 que completava Mitchell (20-30) amb Tolo asseguda i Magarity (20-24) i Bertsch (els altres 4 punts) juntes a dins i controlant el rebot –tot i Jurcenkova (1,96 m) per sortir a camp obert. El parcial tot just anava per la meitat perquè sense encert de lluny (0/8 i 1/8 triples a la primera meitat) i amb Mitchell fent callar la seva banqueta quan estava a punt d’ennuegar-se de tanta pilota (20-36) no seria fins el 2+1 de James a 56 segons per la mitja part que les locals, que cometien tres faltes en atac al segon quart, anotarien en joc (23-40).

De tres en tres

El primer triple local –Mitrashinovikj a 8:08–, forçava el temps mort d’Antoja (31-41) i, el segon -James a 6:17–, acabava amb una altra pausa (34-41). Bertsch a 9:12 de tir lliure (1/2) feia l’únic punt vermell (26-41) fins el triple de Peña a 4:18 (34-44). L’antiesportiva a Canella i Tolo en transició a pilota doblada per la gallega recuperaven el marge (34-48 a 2:58, temps mort local).

Els papers

Ainhoa Lópezquan havien passat 13 segons de l’últim quart, forçant una falta en atac amb Natasa Tausova, havia de marxar amb sang al rostre. Mitchell s’estrenava a la segona meitat amb el 38-55 i Peña replicava el triple de James (41-58), que s’hi tornava després de pèrdua de Mitchell a mig camp (44-58). La nord-americana, a qui havien penalitzat amb una altra falta en atac, se n’anava a buscar Canella a 5:44 i fins i tot Antoja sortia a donar una moneda que havien llançat des de la grada, als àrbitres. Era antiesportiva a la visitant i tècnica a la local (46-59). Un altre triple de James encenia el duel a 4:49 (51-59) i era Mitchell en suspensió la que calmava els ànims (51-61 a 3:49 i 53-66 a 30 segons), amb Canella enllaçant taps a un costat i dirigint l’atac en l’altre, d’una banda, i Tolo sumant de 4,6 m de l’altra (53-68).