Lliga femenina

L’Spar Girona fa la feina a Bembibre (57-86)

L’Spar Girona, en plena de marató de viatges i partits, ha fet la feina a El Bierzo (57-86) i s’ha endut la tercera victòria en la lliga femenina (3-2) contra un Bembibre que ho ha perdut tot (0-5). Tot i que li ha costat en l’arrencada, el conjunt de Laura Antoja ha arribat al descans amb 10 punts de renda (25-35) i ha trencat el duel amb un parcial de 0-12 en el tercer quart, que ha tancat amb 29 punts. L’equip s’ha acabat divertint com en cap altre partit i Kelsey Mitchell s’ha enfilat fins als 24 punts, amb 5/6 en triples.

El triple de Bertsch amb resposta de Toussaint (3-3) amb què començava el partit era poc més que un fals senyal del que vindria, amb molt de desencert a totes dues cistelles. No només costava a les gironines imposar el seu ritme, sinó que el Bembibre ha començat manant (8-5). No han acabat d’entendre algunes decisions arbitrals ni les gironines (un parell de faltes en atac i Labuckiene, que reapareixia ja recuperada, carregada amb tres faltes havent jugat tot just 10 minuts) ni les locals, amb tècnica a Popi González. Una gran acció de Magarity (rebot i cistella) obria el primer forat (8-15) en el primer quart, tancat amb un 10/15 i amb la necessitat d’afinar per a l’Spar (3/10 en tirs de 2).

Dos triples de les del Bierzo les tornaven a situar a prop en el segon quart (18-19, a 5:57). L’Uni tenia sort del rebot (20-13 al descans) per matisar el desencert. No hi havia manera de desenganxar-se, fins que dos tirs lliures de Bertsch situaven el 20-29 (a 2:31). Mitchell ha tingut un altre 3+1 a l’abast (ha fallat l’addicional), i la màxima renda ha coincidit amb el final del segon quart, perquè Canella feia el 25-35 sobre la botzina.

Tot i que el Bembibre ha sortit del descans amb el primer triple de Garraud (28-36), l’Spar Girona ha trencat el duel i ha agafat una tranquil·litat molt benvinguda, gràcies a un parcial de 0-12 que li ha donat 20 punts de marge (28-48, 6:48). El Bembrive ha claudicat, tot i que l’alera pivot de Roses Laia Moya (amb molts minuts a pista) ha fet el seu primer triple. Poc després feia la primera cistella l’altra gironina del Bembibre, la vidrerenca Aina Martín. El 14-29 del tercer quart era prou significatiu.

El segon triple de Parra gairebé seguit (entre el final del tercer quart i el principi del segon) ha permès l’Spar acostar-se als 30 punts de renda (39-67). Una diferència que ha arribat amb el quart triple (4/5, i vindria el 5/6) d’una Mitchell desencadenada (45-75, a 5:36). El partit s’ha tancat amb 29 punts de diferència.