Més bàsquet

BÀSQUET

Mor el llegendari Bob Knight, campió olímpic amb Michael Jordan el 1984

Va aixecar el títol de l’NCAA tres vegades i el seu caràcter el va trair més d’un cop

El llegendari entrenador de bàsquet Bob Knight, l’entrenador que va fer campiona olímpica la selecció dels EUA a Los Angeles el 1984, ha mort als 83 anys, segons ha confirmat la seva família als mitjans del seu país. A Indiana va aixecar tres títols de l’NCAA (1976, 1981 i 1987) i va arribar cinc cops més a la Final Four nacional amb un estil de joc propi que va crear escola en el bàsquet universitari.

Al Jocs del 1984 el combinat nord-americà, liderat per un joveníssim Michael Jordan, va tombar en la final la selecció espanyola d’Antonio Díaz Miguel, que tenia jugadors com Solozábal, Epi i Fernando Martín.La superioritat d’aquell equip, amb la presència també de Pat Ewing, va ser absoluta sense la presència de la URSS, que va boicotejar els Jocs i que en aquell moment era el millor equip europeu amb diferència.

Knight no va arribar mai a l’NBA però és el sisè entrenador amb més victòries en la història del bàsquet universitari (902). A banda d’Indiana, també va dirigir l’equip de l’Acadèmia Militar dels Estats Units (1965-1971), on va forjar una disciplina que l’acompanyaria tota la vida i Texas Tech (2002-2008) abans de jubilar-se.

L’entrenador, membre del Saló de la Fama, es va fer famós també pel seu caràcter irascible i pel seu tracte sovint colèric amb els seus propis jugadors i sobretot amb els rivals i els àrbitres. Per a la història quedarà sempre l’incident contra la Universitat de Purdue el 1985 quan va llançar una cadira a la pista després de rebre una falta tècnica dels àrbitres.

Va ser l’entrenador més jove en debutar a l’NCAA, amb només 24 anys, poc després de guanyar un títol com a jugador amb Ohio State.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)