Lliga femenina

Una moneda a l’aire

L’Spar Girona reprèn la competició, després de 13 dies, a Lugo (20.15 h), contra un equip que va començar la lliga amb 0-4

“Pot ser cara o creu, que vagin molt bé o molt malament els dies de descans.” Així és com definia Laura Antoja l’aturada per la primera finestra FIBA. Un parèntesi des del divendres 3 que es tanca avui amb la primera de les dues jornades de la Lliga Femenina aquesta setmana. L’Spar Girona juga avui a Lugo (20.15 h, Twitch @BaloncestoESP) i diumenge a Fontajau rep l’Araski. Dos equips que van començar la competició amb 0-4 i que es van veure les cares a Vitòria en la cinquena jornada, amb victòria visitant: 68-71, tot i el 14-2 en els últims dos minuts amb 6 punts seguits de Nathalie van den Adel (triple i 2+1) i un triple de Melisa Gretter a 10 segons (68-70) amb Imane Tate anotant de tir lliure (2/4) per a l’Ensino. Després, l’equip de les expivots de l’Uni Bea Sánchez –23 partits el curs 2018/19, el de la segona lliga– i Ceci Muhate –5 en el tram final de la temporada passada– va guanyar a la pista del Cadí per 46-57 quan tot just havien passat 48 hores de la remuntada del Sedis contra el Brno en l’Eurocopa (69-66), en el millor dels sis partits de la base barcelonina Laia Lamana en la categoria en què debuta (13 punts i 19 de valoració sent titular).

“Mentalment s’ha de tenir el cap molt preparat, amb la màxima intensitat i respecte per tots els rivals, per fer el millor partit dins les nostres possibilitats”, exposava Laura Antoja abans-d’ahir a Girona, el dia que Giedre Labuckiene (24 minuts de mitjana en els dos partits amb Lituània) era la penúltima peça a arribar perquè Kelsey Mitchell, amb permís per anar als EUA durant l’aturada, s’havia d’afegir a l’expedició gironina des de l’aeroport. L’Ensino va començar 0-4, sí, i va carregar fort en les jornades 3 i 4 contra dos equips que avui es veuen les cares a Würzburg: 102-41 a València i 51-93 amb l’Avenida. L’entrenadora de l’Uni destacava el paper d’Imani Tate i de Lydia Giomi en un conjunt amb “molta mobilitat i un joc no organitzat però sí incisiu” al parquet. Havent perdut abans contra l’Estudiantes (44-59, jornada 2), l’última victòria local a Lugo a la LF és el 73-69 del 4 d’abril amb el Guipúscoa i només Olaeta, Castedo i Giomi repetint als rosters d’aquell dia i d’avui.

Quasi totes

Magali Mendy va jugar el primer partit de la seva tercera etapa al club contra l’Ensino –10 punts (2/4 triples) en el 76-56 el 4 de gener de l’any passat– perquè, tot i viatjar a Ferrol en l’últim partit del 2021 (64-94), s’ho va mirar des de la banqueta perquè el transfer no va arribar a temps. L’alera va reaparèixer amb 4 minuts a Luxemburg el dia 1 (68-86) i 12 el 3 a Girona contra el Jairis (67-56 amb 3 punts i 3 rebots) després d’una temporada en blanc per maternitat. La que queda per tornar a l’equip és Irati Etxarri, lesionada en el primer partit després de la segona finestra el curs passat, el 16 de febrer. “Ja s’està incorporant en algunes parts de l’entrenament”, explicava Antoja sobre la navarresa.

2
jugadores
de l’equip de Lugo han passat per l’Uni: les pivots Bea Sánchez (23 partits el curs 2018/19) i Cecilia Muhate (5 el 2023).
2
triomfs
va sumar el rival de l’Spar abans de la finestra: 68-71 a Vitòria –tot i el 14-2 als dos últims minuts– i 46-57 a la Seu.
103
punts
de diferència en contra de l’Ensino en les jornades 3 i 4: 102-41 a València i 51-93 contra l’Avenida al Pazo.
Hem de fer el joc que vam deixar enrere i millorar-lo, i fer el millor partit possible per tornar amb la victòria