Eurocopa

Antoja diu que els camins de l’Spar Girona i de Mitchell se separaran de manera “imminent”

L’Spar Girona, líder del grup B de l’Eurocopa amb ple de victòries, rebrà demà dimecres (19.15 h) el Piestanske Cajky eslovac en un partit en què vol arrodonir el treball en la fase de grups i que afrontarà sense Kelsey Mitchell, convocada per la selecció nord-americana de 3x3 per a un torneig a Puerto Rico. L'escorta, la jugadora franquícia del conjunt català, va demanar sortir fa uns quants dies per prioritzar els Jocs Olímpics en la modalitat de 3x3 i és possible que ja no torni a vestir la samarreta del Girona. La seva entrenadora, Laura Antoja, espera que els camins del club i la jugadora se separin de manera “imminent”.

Serà una baixa sensible: ha estat la màxima anotadora en els darrers tres partits de l’Eurocopa, amb 19, 20 i 24 punts i una mitjana a la competició de 18,8 punts. En el partit de la setmana passada contra l’InvestInTheWest Enea Gorzow polonès, ja era al centre de la polèmica per la seva situació, però es va posar l’equip a l’esquena i el va liderar fins al triomf final (94-68).

El Girona va començar perdent (12-25), però va respondre amb una gran actuació coral, amb Morgan Bertsch (18) com a segona màxima anotadora i sis jugadores per sobre dels deu punts de valoració. El quadre català, un dels vuit equips invictes de l’Eurocopa, ja està classificat per a la ronda següent i s’ha assegurat la primera plaça del grup, però vol tancar aquesta primera fase amb ple de victòries per complir l’objectiu marcat i també tenir-ne un camí més assequible a les eliminatòries.

En la prèvia, Antoja va admetre que les últimes setmanes l’equip ha treballat per adaptar-se a jugar “d’una altra manera” arran de la baixa de Mitchell, “una peça molt incisiva i que acaparava molt de joc”, ha destacat. “Ara tornarem a donar molta pilota a dins per tornar a generar des de dins cap a fora”, ha postil·lat. L’entrenadora ha reconegut que “és una situació difícil quan se’n va un referent”, però ha remarcat que la plantilla té “la qualitat per tirar endavant i fer un pas més” i que “l’equip ha d’estar per sobre dels individus”.

En qualsevol cas, ha assegurat que l’equip necessitarà incorporar “una referència exterior anotadora o almenys generadora, per atraure molt les defenses rivals i alliberar les interiors”. Sobre el partit, ha destacat que “veu molt calent” de l’anada perquè el Piestanske Cajky, tercer el grup, els va plantejar “molts problemes en agressivitat i fins i tot hi va haver alguna baralla”. El Girona va guanyar per 53-68, amb un parcial de 0-20 al segon període.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)