Eurocopa

El camí queda marcat avui

Bàsquet. Eurocopa. La competició continental tindrà definides les eliminatò

L’Eurocopa tanca aquest vespre la fase de grups amb cinc equips amb 6-0 de balanç, als quals es poden afegir el Bourges, el Venècia i el Caledonia Gladiators de Miguel Ángel Ortega i Ari Pujol, si no fallen a Grengewald –Luxemburg–, a casa amb el Bursa turc i a Namur (Bèlgica, respectivament. Galatasaray, TTT Riga, London Lions i Estudiantes son els altres que ahir acabaven la lligueta sense haver perdut i, segons els seus averages generals, s’estableix un rànquing del millor a pitjor que després continua amb els equips amb 5-1, 4-2... fins al 32è, inclosos els 8 millors tercers de grup –n’hi ha 12–. La segona competició continental tindrà, doncs, els encreuaments determinats des dels setzens fins a la final, amb eliminatòries d’anada i tornada –el segon partit a la pista de l’equip amb millor rànquing– que es disputen cada mes fins a l’abril. L’Spar jugarà la tornada de la primera eliminatòria a casa el 20 de desembre, dos dies abans de rebre el Gernika i havent jugat amb l’Estudiantes també a casa el diumenge abans.

L’Uni disputa l’Eurocopa per cinquè cop i, en els quatre anteriors, quan s’hi afegien quatre equips eliminats de l’Eurolliga –el cinquè i sisè de cada grup de la fase regular–, cada temporada va superar l’anterior fins que el 2019 va arribar a la semifinal (66-69 i 98-69 amb el Latas). El 2017 va caure en l’eliminatòria de 8 amb l’AGÜ Spor turc i el 2018 va ser el Galatasaray qui el va fer fora en l’últim sospir en els quarts –els turcs en serien els campions–. Després, van venir les tres presències en l’Eurolliga, amb dues en els quarts de final –cap altre equip català hi ha arribat en categoria femenina– sempre contra l’Avenida, amb qui l’Spar deia adeu el curs passat en l’últim partit de la fase de grups el dia que es va lesionar María Araújo.

LA DADA

4
equips
més han acabat sense perdre i avui s’hi poden afegir el Bourges i el Venècia i el Caledonia
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)