Eurocopa

Tolna, l’Alt Urgell...

L’Spar Girona es trobarà el Cadí en els vuitens si els dos eliminen el Szekszárd i el Castors

El Szekszárd té un lloc destacat en la història de l’Uni a Europa i el 13 de desembre l’Spar tornarà a la capital de Tolna, la província hongaresa menys poblada, amb 35.000 habitants a la ciutat, en l’anada dels setzens de l’Eurocopa. Serà el segon cop que hi anirà perquè el 2019 hi va caure per 79-73 amb l’australiana Abby Bishop –ara al Jairis, va jugar a l’Uni el 2020– i la sueca Frida Eldebrink, del 2020 al 2022, amb les locals. Una derrota que seria la gènesi d’una de les nits europees que l’aficionat recordarà per sempre, la del 20 de febrer del 2019, quan els triples de Keisha Hampton (65-60 i el definitiu 73-67) i Laia Palau (70-65) van servir per forçar una pròrroga després de la qual el 80-73 permetia igualar el que llavors era el sostre europeu de l’entitat: els quarts de final. Aquell equip, ja sense Shay Murphy –es va acomiadar de Fontajau al febrer– va arribar a les semifinals i va ser campió de lliga havent accedit a la final amb un agònic desenllaç en el segon partit del play-off, a l’Alt Urgell.

“Anar a totes, s’ha d’aconseguir un bon marcador a allà, el màxim de bo possible, i rematar la feina quan es pugui i de la manera que es pugui”, va marcar-se com l’objectiu Laura Antoja ahir en una eliminatòria que es tancarà a Fontajau el dia 20 (19.15 h) i que, si l’Spar la supera, l’emparellarà amb el vencedor del Cadí-Castors Braine als vuitens. El Sedis té en els quarts l’any passat amb el Galatasaray el seu cim continental i l’eliminatòria catalana seria l’11 i el 18 de gener amb l’anada a l’Alt Urgell, on els dos equips es veuran les cares el 30 de desembre a la LF.

“Poques rotacions i jugadores amb molts de minuts, però amb qualitat: una bona base, una bona pivot i una bona alera” és com defineix l’entrenadora de l’Uni el seu pròxim rival, que té Jacinta Monroe (1,96 m, 1988), a l’Uni el curs 2012/13 –14 punts, 9 rebots i 17 de valoració i dos cops MVP de la jornada–, com a jugadora franquícia. “Posar-hi ritme, desgast i tenir molt clar que els equips d’Hongria són molt seriosos, amb molta fortalesa física i contacte. Tenen ofici i solen ser bons tiradors.” És la recepta de l’entrenadora per a una eliminatòria que entremig té la visita de l’Estudiantes –va superar l’equip hongarès en la fase de grups per 83-69 i 54-56– a Fontajau el dia 16.

INOBLIDABLE

1
punt
és la diferència amb la qual l’Uni va eliminar el conjunt hongarès després d’una pròrroga.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)