Lliga femenina

L’Spar Girona, sense res a fer amb l’Estudiantes (60-78)

L’Spar Girona perd el segon partit del curs a casa, contra el primer equip de la lliga que juga a Europa i després d’anar per darrera des del 0-9 encaixat al segon quart (28-36). La fragilitat defensiva, la manca d’encert i sobretot de lideratge, preocupants perquè la diferència a la mitja part (34-46) ja seria insalvable.

Anna Carbó i Jael Freixanet han rebut un ram de flors a mans de la vicepresidenta, Noe Jordana, al descans en record a les dues –eren tres– jugadores del primer Uni campió de lliga (2015).

Sense temps

Laura Antojaa tenia el temps mort demanat quan Canella a 6:23 recupera una pilota en defensa i, iniciant la transició, rep antiesportiva. Una jugada de 4 punts perquè amb 1/2, Ygueravide fa un 2+1 al servei i Magarity de 4,6 m acaba lligant el 10-0 (10-6). Peña a 3:42 quan duia menys d’un minut a pista fa el primer triple gironí (15-13) però l’entrenadora ha d’acabar aturant el partit a 1:06 amb 16-17. Camilion de pista de l’Uni i a tauler tancava el primer quart (18-20) amb 5 pèrdues i 8 tirs fallats de l’Uni (6 i 8 l’Estu).

Desconcert

L’antiesportiva de Tolo a Massey a 6,75 m acaba amb el tercer triple de De Santiago al servei (28-36) i 0-9 de parcial després de temps mort visitant i amb 6 punts de Labuckiene a l’inici del quart (28-27). Peña i Whittle, l’australiana dos cops, també anotaven de lluny (31-42) i Antoja ho havia d’aturar amb la màxima en contra a 1:59. El flopping de Tolo mirant de forçar una falta en atac després que a ella n’hi xiulessin una en un bloqueig feia créixer e desconcert, maquillat pel triple d’Ygueravide (34-46).

Barra lliure

Massey a la primera acció del tercer quart recuperava la màxima des de 6,75 m (34-49)i Mawuli l’acostava a la vintena també de lluny (34-52). Els primers punts vermells son els de Labuckiene a 7:08 però Mawuli cap a dins anotava sola i Antoja ho aturava a 6:10 (36-54). La falta en atac a Magarity a 5:03 amb 20 per sota (Massey 36-56 havent fallat dos tirs lliures). Labuckiene i Ygueravide (40-56) eren insuficients perquè les col·legials tenien el partit controlat (40-60) i a la primera zona 3-2 vermella anotaven de tres (42-63 Camilion).

La ferida

L’últim quart només servia per fer més gran la ferida, amb l’equip incapaç de reaccionar: Whittle 50-71 amb addicional a pilota recuperada a mig camp i 52-73 sola d’ofensiu. El temps mort d’Antoja a 4:08 servia per veure tres cistelles de Magarity (56-74 i 60-76) i una d’Ygueravide (58-74 a 2:26) i que els àrbitres volien mantenir la seva quota de protagonisme, assenyalant la primera falta visitant a 2:02 i a mig camp (5-1), o rectificant-se entre ells dues accions de fora de banda diferents.La segona, disputant un rebot ofensiu (Massey).r