Lliga femenina

L’Spar Girona s’endú el triomf de la pista del Cadí (59-72)

Victòria de l’Uni a La Seu en el primer partit de la segona etapa de Roberto Íñiguez, amb el Cadí sense anar mai per davant en el marcador en un duel sense Laura Peña per grip i amb Marta Canella i Júlia Soler lesionades a les banquetes. Geo Bahí ha rebut un reconeixement a la mitja part pels seus 287 partits al Sedis i Regan Magarity fent el seu millor partit del curs. L’equip de l’Alt Urgell perd el segon partit a casa, el primer des del 46-57 amb l’Ensino (3 novembre).

L’alera pivot sueca al contraatac assistida per Mendy a la mateixa pintura anotava el seu sisè punt i forçava el temps mort local a 6:02 (0-12). L’Uni, canviant en tots els bloqueigs i assegurant el rebot, manava des de la primera possessió –2+1 de Tolo a passada de Mendy, que sumava de 6,75 m al tercer intent (0-8)– i malgrat el 5-0 (Remenárová i Palma de 6,75 m) Magarity tallava la sequera a 3:18 i entre el 6-1 faltes i els punts després d’ofensiu (Bertsch i Tolo) la diferència s’enfilava a 14 al final del primer quart (7-21).

El triple de Campisano al segon intent (12-21), l’antiesportiva després de pèrdua de Bertsch a 7:57 i el de Remenárová forçaven el temps mort d’Íñiguez amb el 10-0 del Cadí (17-21 a 6:56). Brown empatava a 24 i a 26 després d’un atac amb dos ofensius després de tir lliure (1-6 faltes) amb una sola cistella en joc vermella al segon quart (Bertsch 19-24 a 4:40 d’1x1). Seria, Parra amb 4 assistències al segon quart (5 en la primera meitat), la que rescataria l’atac visitant per arribar al descans 30-34 (14è punt de Magarity).

L’Uni recuperava la barrera psicològica a l’inici del tercer quart amb punts de quatre jugadores (30-40 Tolo) i amb els de dues més –Ygueravide i Labuckiene– s’acostava a la màxima (36-49 la lituasna) però Palma i Remenárová (40-49) ajustaven el marcador i Íñiguez ho aturava amb contraatac concedit a 2:19 i el triple d’Ygueravide (5è punt seguit) mantenia el coixí després del 2+1 de Brown (45-54).

Bertsch s’asseia amb 4 faltes a 9:47 pel final i Parra s’apuntava al triple (45-57) i recuperava la màxima d’ofensiu (49-63, 9è punt). Magarity veia el cèrcol com una piscina (53-67, 23è punt) i enfilava la diferència més àmplia (55-70) des de 4,6 m