Eurolliga

El Barça de Grimau, sota mínims

Bàsquet. L’equip blaugrana ha perdut set dels darrers deu partits i la pobra imatge mostrada a Mònaco deixa el tècnic debilitat

El Barça es troba immers en una profunda crisi que va més enllà dels resultats. Les males sensacions i la pobra imatge de l’equip en els darrers deu partits, en els quals els blaugrana han encaixat set derrotes entre l’ACB i l’Eurolliga, és el veritable motiu de preocupació al club, que, limitat pel poc marge econòmic de què disposa, opta, de moment, per donar un vot de confiança al tècnic Roger Grimau.

La figura de l’entrenador, això sí, ha quedat més qüestionada que mai després de la dolorosa derrota de divendres a la pista del Mònaco (91-71), en què els catalans, que van sumar més pèrdues (14) que assistències (13), van arribar a perdre de 30 punts. El més alarmant, però, va ser la incapacitat de reaccionar d’un conjunt sense cap mena d’ànima a la pista. “Anímicament, no som capaços d’aguantar un partit sencer. Ens desfem davant la mínima adversitat”, es lamentava després del matx Grimau, a qui se li esgota el crèdit.

Són diversos els motius que expliquen la davallada respecte al curs anterior. És innegable que la necessitat de retallar les despeses de la secció –situació que ha propiciat les sortides de Mirotic, Higgins i el tècnic, Saras Jasikevicius– suposa una pèrdua esportiva considerable. Així mateix, les noves incorporacions, com Joel Parra, Darío Brizuela i Jabari Parker, no han estat a l’altura. Tampoc ha complert les expectatives el gran assenyalat fins ara, Willy Hernangómez, que, malgrat arribar com a reforç de luxe, s’està mostrant molt tou en defensa, en la línia d’un equip mancat d’intensitat i lideratge.

I ara, el Madrid

El proper rival del Barça no sembla el més indicat per refer-se del moment convuls que viuen els culers, ja que el repte més imminent és un clàssic d’Eurolliga. El Madrid, que ha guanyat 30 dels 32 partits aquest curs entre l’ACB i la màxima competició continental, visita el Palau Blaugrana el dimecres 3 de gener (21 hores). Aquest serà el primer d’una sèrie de cinc partits consecutius a casa per engegar el 2024, un tram clau que podria marcar el futur de Grimau a la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)