Lliga femenina

L’Spar Girona amplia la bona ratxa a Ferrol (46-69)

Mendy amb 21 punts (4/5 triples), màxima anotadora

Cinquena victòria seguida de l’Spar Girona, a Ferrol, després d’una molt bona primera meitat i veure’s amb una màxima de 26 al tercer quart (24-50), que s’acabaria 42-54 amb l’atac gironí encallat amb 7 minuts sense anotar en joc. Mendy amb 21 punts (4/5 triples), la màxima anotadora.

Endollades

Lino López es veia obligat a aturar el partit amb el 2-14 a 6:02 (Mendy en transició des de 4 metres a la pintura). Un cop més, l’inici gironí era brillant: 0-2 a la primera possessió, Bertsch a passada de Magarity i 0-12 després de la cistella de Mestres, amb triples de Bertsch (2-7) i Mendy (2-10) i Tolo completant assistències d’Ygueravide i Bertsch. Íñiguez també recorria a la pausa a 4:03 amb el triple de Fequiere (7-14) i amb els de López (9-19) i d’Ygueravide (13-24) les vermelles fregaven la màxima al final del quart (2-14 i 9-21 Labuckiene a passada de Gardner).

Paradigmàtic

Gardner des de 6,75 m feia la primera cistella del segon quart (13-27, 5/7 gironí) i Howard al seu propi ofensiu al cap de dos minuts els únics punts locals fins el temps de López a 5:03: 15-33, Etxarri al contraatac de la pilota que recupera en camp defensiu. Tot i sumar de tres en tres –2+1 de Mataix (18-33) i triples de Mestres (21-33) i Howard (24-38), el Baxi no podia amb l’Spar, bé al darrera i molt fi en el tir –5 punts seguits de Mendy (21-38) triple inclòs (21-38)–, amb l’acció de Bertsch que comença amb un tap seu i s’acaba amb el seu segon triple (24-41) com a paradigma.

Encallades

Els primers punts de Magarity i el tercer triple de Mendy (3/4) ampliaven l’avantatge visitant a l’inici de la segona meitat (24-46). Tolo de 4,6 m i Mendy deixaven la màxima en 26 a 7:45 (24-50) i era Mataix de 6,75 m la que tallava el 0-9 a 6:15 i repetia per arrodonir el marcador (30-50). Íñiguez ho aturava a 2:48 amb 34-52 per ordenar els conceptes en atac perquè només Gardner de 4,6 m havia anotat. La defensa zonal 2-3, Pospísilová de tres i Howard de tir lliure ajustaven el marcador (39-52 i no seria fins la suspensió de Bertsch que les vermelles sumaven a l’últim minut (39-54) tot i que de nou Pospísilová de lluny castigava la defensa gironina 42-54.

Des del darrera

Gardner a la línia de fons obria l’últim quart (42-56) després que a Pospísilová li fes la corbata un triple. Tolo amb addicional en la possessió de l’antiesportiva sobre Mendy a 7:39 completava el 0-6 (42-60) i la francesa després de temps mort local (6:30) anotava el seu quart triple (42-63). Mataix a 3:32 feia els primers punts locals de l’últim quart (44-67) i Mestres davant Peña també sumava en suspensió al cap d’un minut i Gardner a 2:27 tancava el marcador.