ACB

Triomf massa patit del Barça contra el Palència, el cuer (102-94)

El Barça ha derrotat el Palència, el cuer de l’ACB, per 102-94 en un duel en que ha dilapidat un marge de 17 punts en el segon quarti i ha hagut de serrar les dents i patir fins al final davant d’un equip sense res a perdre que, tal com ja va fer en la primera volta –triomf blaugrana per 83-84 en la pròrroga–li ha creat massa dificultats. L’equip de Roger Grimau suma el seu catorzè triomf en l’ACB i s’acosta una mica al Madrid, que ha perdut a la pista del Gran Canària (100-77). El tècnic ha donat descans al pivot txec Jan Vesely i l’equip no ha sabut frenar el pivot letó Anzejs Pasecniks (22 punts, 2 rebots, 4 assistències i 25 de valoració). També ha lluït el base neerlandès Van der Wuurst, que ha repartit onze assistències. Vuit jugadors blaugrana van acabar amb dos dígits de valoració: Satoransky (18), Laprovittola (17), Jokubaitis (15), Willy (14), Parra (14), Parker (12), Kalinic (12) i Nnaji (10).

El Barça ha apaivagat la bona sortida dels visitants (4-8) amb un encert brutal i ha tancat el primer quart clarament per davant (29-16). Els arguments han estat l’encert de Willy Hernangómez amb 9 punts i els grans percentatges, amb 11/14 tirs de camp i 5/6 triples, amb un 2/2 de Jabari Parker. El festival ha prosseguit en el segon quart (39-22) però l’equip ha deixat de defensar i el Palència, sense res a perdre, ha seguit jugant un gran nivell amb el pivot letó Anzejs Pasecniks (11 punts abans del descans) i el llançador brasiler Vitor Benite (10) –ha acabat el partit amb 17 punts i 20 de valoració–molt inspirats. Roger Grimau s’ha vist obligat a demanar dues vegades temps mort perquè els visitants s’han acostat a 6 punts (44-38) i s’ha arribat al descans amb 52-43.

Tot i que el Barça ha marxat novament de 13 en diverses ocasions, Grimau ha hagut d’aturar de nou el partit a 1:07 del final del tercer quart perquè el Palència ha tornat a pujar a cavall del conjunt blaugrana: 69-64 amb un triple de Frankamp. El període s’ha acabat amb un incert 70-68. El pivot neerlandès Haarms, que ja duia 9 punts, ha fet molt mal a la pintura agafant el relleu de Pasecniks.

Laprovittola ha clavat un triple en la primera acció del darrer quart (73-68). El Barça ha tornat a defensar (77-70). Però Anzejs Pasecniks, que ha duia 20 punts i Frankamp, han ressituat altre cop el seu equip (84-83), que cada vegada creia més en el miracle. Temps de Grimau 4:41 del final. Pasecniks ha fallat dos tirs lliures amb 87-85 i Benite el triple en el rebot ofensiu. Una cistella de Satoransky i un tir lliure de Parker (93-87) ha permès el Barça encarrilar el partit a 1:45. El Palència, que ha tingut més problemes per anotar amb Nnaji a la pista, ha fallat un altre triple i Parker ha forçat un 2+1 que ha sentenciat: 96-87 a 1:03.