ACB

Katsikaris: “Estic en el millor moment per tornar a una banqueta”

“Tinc una carrera de molts anys a l’ACB, que m’ha convertit en millor entrenador. És una lliga molt exigent, la millor d’Europa, i estar-hi en llocs diferents m’ha enriquit molt. Son diferents cultures i amb la família, dona i dos fills, ho hem aprofitat per conèixer i aprendre’n. Perquè ens agrada, la història i la cultura de cada lloc. Estic molt content de tornar, després d’un any sabàtic que necessitava i ara estic en el millor moment per tornar a seure en una banqueta” afirma Fotis Katsikaris (Korydallos 1967) en una entrevista difosa pel Bàsquet Girona, en la què el tècnic explica com va ser el seu primer contacte amb el bàsquet i com va ser com a jugador, a l’AEK d’Atenes: “Era alt amb 10 o 12 anys i jugava com a pivot, però em vaig quedar així, en 1,84 m. Quan vaig pujar al primer equip era un exterior una mica boig, pensant en anotar” exposa per recordar el punt d’inflexió que va suposar trobar-se amb Kresimir Cosic, de qui fa responsable que també acabés sent entrenador. “Em va fer pensar i aprendre dels meus errors, no repetir-los” argumenta. “Em va fer canviar la manera de jugar, la lectura. Era un base que defensava bé i vaig passar a fer millors els meus companys. I amb el pas dels anys, em va anar agafant la idea de ser entrenador, si en tenia l’oportunitat”.

“Dusan Ivkovic era una persona molt complicada però en vaig aprendre molt. Va ser com la universitat i, les pràctiques, amb Dragan Sakota perquè van ser cinc anys i és la millor preparació que pot tenir un entrenador jove” apunta sobre les influències que va tenir en els seus inicis.

“La clau és l’afició, ho he viscut en vàries ocasions i quan les coses no surten o enllaces derrotes, el suport a l’equip és molt important” diu sobre l’afició l’entrenador, que va jugar a Fontajau contra l’Akasvayu de Pesic quan entrenava el València. Fotis es declara un apassionat de la lectura, la història i la gastronomia. El pàdel i el pilates son les pràctiques esportives que li permeten estar actiu. Com a curiositat, recorda que el seu nom ve de la llum, com Llucià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)