Lliga femenina

El parèntesi menys oportú

L’Spar arriba a l’aturada FIBA en plena ratxa de creixement pel que fa a nombre de peces, nivell de joc i resultats. La tornada té un calendari molt exigent

L’Spar Girona arriba al parèntesi en el millor moment des que Roberto Íñiguez va agafar l’equip i amb Etxarri, Peña, Ygueravide i Tolo convocades per les seleccions –només han de competir les dues interiors–. El tècnic (7-2 comptant els vuitens de l’Eurocopa) va apostar des de l’inici per Bertsch a l’exterior, acompanyada d’Ygueravide i Mendy a l’inicial i Magarity i Tolo a dins. El va treure en els seus quatre primers partits, amb 1-2 de balanç en la lliga i les seves dues victòries a la Seu, tant en el seu debut com en el de Gardner, en l’anada de l’eliminatòria continental. A casa abans de la tornada, contra l’Ensino (74-47), va canviar Labuckiene per Tolo –l’australiana (26 minuts) acaba jugant gairebé el doble que la lituana– el dia que reapareixia Etxarri i que l’equip obria la bona ratxa, fonamentada en bons inicis (22-5) com el de Vitòria l’endemà de Reis (2-22), fent més alta la caiguda (72-65).

“Em quedo amb jugar més minuts com vull que juguem, no sé si és l’inici o no. Estem sortint bé, amb intensitat i concentració, fent les coses que havíem comentat, però l’equip encara ha de jugar d’aquesta manera durant més temps”, deia Íñiguez després de la quarta victòria contra el Cadí, abans-d’ahir en la segona presència del Sedis a Fontajau. En la primera tenia en la direcció de l’equip la variant, amb Peña (19:35) per acabar jugant dos minuts més que el 14 de gener a Madrid, quan es recuperava el titular de l’inici (0-6), el mateix que a Ferrol (2-14), abans que dijous Etxarri i Gardner s’estrenessin a l’inicial (11-0) en el lloc de Magarity i Bertsch, respectivament; amb l’MVP de la lliga fa dos anys emparellada amb Anna Palma i anotant 7 punts en els primers quatre minuts i tancant el primer quart amb 10 sense error en el tir (dues accions de sota el cèrcol i 2 triples), 6 dels 13 rebots locals (acaba amb 7 dels 42, sent la que juga més, 24:43) i 15 de valoració en 8:09 (23 al final).

El Casademont, que el dia 21 s’estrena en els quarts de l’Eurolliga en el seu debut en la competició, a Mersin contra el Çukurova –ahir fitxava l’MVP de la competició fa dos anys, amb Íñiguez d’entrenador, Kahleah Copper–, ve el dia 18 a Fontajau, on el 22 el Galatasaray és el rival en l’anada dels quarts de l’Eurocopa. La tornada és el 29 a Istanbul, després de visitar el Jairis i 48 hores abans d’anar a València, on l’Uni tornava de la finestra el curs passat líder de la lliga (17-3).

6
derrotes
ha encaixat l’Spar, 3 contra els equips que té per sobre, 2 contra l’Araski i 1 amb l’Estudiantes.
10
jornades
queden de la lliga regular, el millor de la qual va a l’Eurolliga.
1
presència
en el titular li cal a Gardner per ser la millor de l’equip en punts (14) i valoració (23).
6
triomfs
enllaça l’Uni, que el dia 18 rep el Saragossa, amb la pallissa (65-38) de la jornada 1 en el record.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)