Més bàsquet

Ara que fa 20 anys de la Minicopa

El somni. Des que la copa d’infantils va arrencar el 2004 amb títol de la Penya a Sevilla amb Ricky Rubio MVP, més d’un centenar de jugadors han arribat a l’ACB. Doncic, Wembanyama o Domantas Sabonis, cracs que l’han jugat

Quatre equips catalans, el Barça, la Penya, el Baxi Manresa i el Bàsquet Girona, debuten avui al pavelló José Luis Pérez Canca de la ciutat esportiva Javier Imbroda, en la vintena edició de la Minicopa, per la qual han passat figures de primer nivell com el mateix Ricky Rubio, campió el 2004 en la primera edició a Sevilla, en la qual va enlluernar. També va jugar aquell any la Minicopa Xevi Pujol (Unió Manresana), l’ara precoç director tècnic del Manresa. Al Barça dirigia el joc Dani Pérez, base del Baxi i segon en assistències de l’ACB (6,3). La Minicopa ha vist veritables figures internacionals com els jugadors de l’NBA Luka Doncic (2012 i 2013), Domantas Sabonis (2009) o la nova estrella Victor Wembanyama –que acaba de signar el seu primer triple doble a l’NBA–, que va jugar convidat pel Barça el 2018 a Gran Canària i va ser tercer. En total, 118 nois han vist complert el seu somni de jugar a l’ACB havent passat per la competició.

El Baxi Manresa juga avui contra l’Unicaja (15 h); el Girona s’enfronta al València (17 h); la Penya debuta contra el Madrid (19 h) i el Barça, contra el Saragossa (21 h). El grup A el formen la Penya, el Baxi Manresa el Madrid i l’Unicaja. En el B hi figuren el Barça, el Girona, el València i el Saragossa. El Madrid, que defensa el títol, i l’Unicaja, amfitrió, ja estaven classificats. Els sis restants es van guanyar el bitllet en la prèvia al pavelló d’esports Catalunya de Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)