Lliga femenina

Per què mai no venen soles?

Segona derrota seguida per a l’Spar, la quarta amb Íñiguez, a la pista del Jairis, que capgira el marcador en el tercer quart i malgrat el 0-8 (59-61 a 3:23) és més sòlid al final

Jairis 69 Spar Girona 65

HOZONO GLOBAL JAIRIS:Nelson (4), Bishop (4) Ayuso (17), Bettencourt (3), López-Sénechal (18) –cinc inicial–; Konig (5), Diarra (2), Grande (9) i Rembiszewska (3). 15/39 de 2, 11/23 triples (5 López-Sénéchal), 6/8 tirs lliures, 20 rebots (6 Nelson), 14 assistències (7 Ayuso) i 51 de valoració (16 Ayuso).SPAR GIRONA:Peña (3), Mendy (11), Etxarri (1), Tolo, Bertsch (14) –cinc inicial–; Magarity (16), Parra (1), Ygueravide (7), López i Labuckiene (12).18/37 de 2, 5/16 triples (2 Bertsch i 1 Peña, Mendy i Ygueravide), 14/18 tirs lliures, 36 rebots (11 Magarity), 9 assistències (2 Mendy, Bertsch, Magarity i López) i 71 de valoració (29 Magarity).PARCIALS:19-16, 9-17 (28-33), 26-17 (54-50) i 15-15 (69-65)

L’Spar Girona anava a Alcantarilla consternat per la lesió de Gardner, dijous en l’anada dels quarts de l’Eurocopa a casa quan havien passat 3 minuts i que deixa la carrera de l’escorta (1990) penjant d’un fil. I torna de Múrcia amb la vuitena derrota en la lliga, la quarta amb Roberto Íñiguez (5-4) i un altre referent, Tolo (1989), lesionada quan l’equip es juga l’accés a les semifinals europees i visita el líder, el València, menys de 48 hores després de jugar a la capital turca. I, si supera el conjunt turc fent valer els 13 punts de marge, afrontarà la següent eliminatòria tenint entremig la tornada a casa –l’anada, el dia 7 a Latas o Istanbul– i l’Avenida a Fontajau. Un tour de force, amb la copa d’aquí a un mes, que, com que les desgràcies no venen mai soles, obliga encara més el club a moure’s per evitar un altre desenllaç nefast com fa un any, amb l’Uni liderant la lliga en la segona finestra FIBA.

Peus de fang

El 7-1 inicial amb el triple de López-Sénéchal (5/6) en l’única 3-2 de l’Uni no era el millor inici, encara amb Tolo i amb Bertsch (2/3) anotant la primera cistella en joc quan havien passat 3 minuts. L’alera-pivot de Santa Rosa, Magarity –primera titularitat d’Etxarri– i Labuckiene protagonitzaven el 0-11 que les locals respondrien amb els triples de Grande i Konig (19-15). La primera falta de l’Uni va ser a 41 segons per acabar el primer quart (6-1) i, en el segon, la defensa vermella només encaixava de 4,6 m i després de pèrdua –13 a la primera meitat– fins al triple de Bettencourt (28-31).

El Jairis, en el seu segon any a la lliga, enduria encara més el partit en la segona meitat i li donava la volta amb dues tècniques –a Anna Montañana a 5:07 i a Bishop després de falta en atac a 4:56 (15-5). Peña havia establert la màxima amb el seu triple (35-46), però només Bertsch de tir lliure (4/4) anotaria en més de 5 minuts, durant els quals les locals capgiraven el marcador amb quatre triples: 43-48 i 49-50 d’Ayuso, 46-48 de López-Sénechal i 54-50 de Rembiszewska.

Íñiguez destacava el desig que van mostrar les jugadores per tornar al partit, malgrat l’antiesportiva de Peña a 8:04 després de fallar de tres al límit de la possessió (57-52 Ayuso 1/2). Magarity obria un 0-8 amb triples de Mendy i Ygueravide (59-61), però dos més de López-Sénechal (65-61 a 1:48) amb pèrdua d’Ygueravide a l’altre costat obligaven a un altre sobreesforç, que acabava amb Grande veient la passada d’Ygueravide a Labuckiene en el penúltim atac gironí, a 13,6 segons i anotant els dos tirs lliures de la falta rebuda.

5
triples
de 6 intents del conjunt local en el tercer quart, quan Peña va anotar l’únic intent visitant (35-46, màxima).
21
pèrdues
de l’Spar. 8 més que el Jairis, que, després de les dues tècniques, va fer el 19-4 (54-50) amb l’Spar sense anotar en joc.
42
punts
entre Magarity Bertsch i Labuckiene, amb els mateixos rebots que les locals (20) i superant-les en valoració (60).
Dijous, tenim una altra final i hem de millorar individualment i com a grup tot i les baixes, sense rendir-nos
Roberto Íñiguez
8
derrotes
de l’Uni en la LF, 2 més que fa un any i 4 amb rivals que té per sota. Des del 2016, amb 14 equips (9), que no superava les 6.
Patrocini

Mariana Tolo, 5:46 i la ma a l’engonal esquerre

“El pitjor és el de Tolo, hem de veure quan temps la perdem, sembla un trencament muscular però se li han de fer proves. No crec que hàgim perdut per això però sí que és veritat que, amb i el de Rebekah, ens afectarà a mig i llarg termini” va dir Roberto Íñiguez sobre el que qualificava com el pitjor del partit, la lesió de la seva pivot titular –a la imatge amb la també australiana i jugadora de l’Uni el 2020, Abby Bishop–. Tolo era substituïda a 5:46 per acabar el primer quart que acabaria dreta al costat de la banqueta, mirant d’estirar la zona de l’engonal esquerre. La internacional amb Austràlia va disputar els tres partits del preolímpic a Brasil (6 punts i 4 rebots en 15 minuts de mitjana) en la finestra FIBA i només es va perdre un partit en tot el curs passat, la tornada dels quarts de la lliga a Fontajau contra el Barça CBS (59-66) per una lesió a la planta del peu en l’anada al Baix Llobregat. Laia Flores va ser la única que no es va perdre cap duel la temporada més nefasta de lesions a Fontajau.