Eurolliga

Vesely, sense errades

Bàsquet. Eurolliga. El Barça s’imposa a la complicada pista del València amb un gran encert del pivot txec i molt ben dirigit per Ricky Rubio

València 78 Barça 88

VALÈNCIA:Puerto (2), Anderson (6), Jones (15), Inglis (13), Davies (7) –cinc inicial–; Harper, Claver (10), Pradilla (2), López-Arostegui (4), Robertson, Ojeleye (19) i Pangos. 25/39 de 2 punts. 6/28 triples (3 Jones, 2 Claver i 1 Ojeleye). 10/13 tirs lliures. 25 rebots (6 Inglis). 17 assistències (4 Harper). 80 valoració (19 Jones).BARÇA:Vesely (21), Kalinic (13), Satoransky (6), Parker (12), Jokubaitis (2) –cinc inicial–; Brizuela (2), Rubio (3), Hernangómez (8), Laprovittola (13), Abrines i Parra (8). 27/41 de 2 punts. 10/24 triples (3 Laprovittola, 2 Satoransky, Parker i Parra i 1 Kalinic). 4/6 tirs lliures. 37 rebots (8 Satoransky). 26 assistències (7 Laprovittola). 108 valoració (25 Vesely).PARCIALS:18-18, 24-19 (42-37), 15-22 (57-59) i 21-29 (78-88).

El Barça va aconseguir una important victòria a la complicada pista del València per 78-88 i continua segon en l’Eurolliga. El Mònaco va guanyar, però encara està a un triomf dels blaugrana. Els homes de Roger Grimau no van assegurar la victòria fins al darrer quart, després d’un partit força anivellat i amb alternatives. Vesely va destacar en atac anotant 21 punts i sense fer cap errada en el tir, amb 10 de 10 en llançaments de dos i 1 de 1 en tirs lliures. Ricky Rubio també va brillar dirigint l’equip en la segona meitat.

En els primers minuts del partit, els blaugrana van estar molt encertats, sobretot Vesely, que va anotar 10 punts, i el Barça es va situar al davant de 10 punts (6-16). El València va reaccionar amb un parcial de 8-0 i es va arribar al final del primer quart amb un empat, 18-18. La dinàmica anotadora dels valencians va continuar en l’inici del segon període, es van avançar en el marcador i van arribar a tenir sis punts de marge (32-26). El Barça perdia moltes pilotes i li costava anotar, però va aconseguir evitar que la diferència continués ampliant-se i es va arribar al descans amb un 42-37, cinc punts per sota.

El Barça va iniciar el tercer quart amb un parcial de 0-7 que el va tornar a situar al davant (42-44), i el partit es va tornar a anivellar amb avantatges d’un o dos punts per un o altre equip. Els dos equips van trobar l’encert en els llançaments triples i el Barça va entrar en els darrers 10 minuts amb dos punts de marge (57-59). Ricky Rubio va liderar el Barça en l’inici de l’últim quart, va anotar els seus tres punts i els blaugrana van arribar a tenir sis punts d’avantatge (60-66). El Barça va estar bé en defensa, va jugar els seus millors minuts i després d’un parcial de 0-10, amb dos triples seguits, va aconseguir la màxima diferència de 13 punts (63-76) a sis minuts del final. Els blaugrana van saber mantenir-se al davant en el marcador en el tram final i es van emportar la victòria.