Lliga femenina

La pitjor mala ratxa

L’Spar Girona mai havia enllaçat quatre derrotes seguides en la lliga regular, i tres, sols en el segon curs en la categoria i fa quatre anys amb el pas del ‘Glòria’

L’Spar Girona no guanya un partit de lliga des de l’1 de febrer, quan tancava la sèrie de quatre partits en poc més d’un mes contra el Cadí per la coincidència amb els vuitens de l’Eurocopa amb el 83-56 a Fontajau després del qual s’obria la segona finestra FIBA. El parèntesi que la temporada passada va encendre la metxa de les lesions ha dut el conjunt gironí a enllaçar la pitjor ratxa en les seves quinze presències en la categoria. L’Uni, que a més arriba a les deu derrotes per primer cop des que juga la competició amb setze equips –en les dues primeres, amb 14 i Laura Antoja de capitana, acaba amb i fa deu anys (2013/14), amb 12 participants, amb 11–, fins i tot ha perdut la quarta plaça perquè acredita un average particular negatiu amb l’Estudiantes; per la derrota al desembre (60-78) que precipita el relleu a la banqueta (56-65 a Madrid).

Pou amb fons

En el debut en la Lliga Femenina (2009/10) l’equip gironí no encaixa mai tres derrotes seguides, una ratxa que sí que es produeix en el curs següent contra l’Hondarribia (54-75) i a Saragossa (68-58), després de les quals es destitueix Joan Carles Díez –l’equip és novè amb 5-8– i i torna Anna Caula, que s’estrena amb derrota a Vilagarcía de Arousa (82-71), però que després enllaça cinc triomfs fins a la visita de l’Avenida (51-67). L’actual secretària general de l’Esport va dirigir l’equip fins al 2014. Després, amb Ramon Jordana a l’inici i Roberto Íñiguez en les últimes cinc jornades i el play-off, l’Uni guanya la lliga. L’altra mala ratxa és el gener del 2020, quan l’IDK es va endur el triomf de Fontajau (53-55), l’Uni va perdre a Lugo (77-70) i a Palau-sacosta amb l’Araski (59-68), quan la gestió de l’ACA amb el Glòria va inundar Fontajau. Les anteriors temporades que va arribar a la desena de derrotes, l’equip acaba cinquè en la lliga regular, la seva pitjor classificació i amb la qual acaba la primavera de l’any passat en caure als quarts de final del play-off contra el Barça CBS. La pitjor classificació amb setze equips en la lliga regular és el 2016, tercer amb 17-9 darrere l’Avenida (25-1) i el Conquero (19-7).

Per un fil

El 14-10 que l’equip gironí comparteix amb el que serà el seu rival dijous de la setmana que ve en els quarts de copa a Huelva, fa que les possibilitats de l’equip, i de retruc la línia de flotació del club, s’aguantin per un fil. L’IDK Guipúscoa, l’Ensino i el Gernika acrediten 13-11. Les primeres esperen l’Spar dissabte a la tarda (18 h) a Sant Sebastià 48 hores després de la tornada de la semifinal d’Eurocopa. Una cronologia similar a la dels quarts amb el Galatasaray i el partit a València –tercera de les quatre derrotes, després de perdre contra el Casademont a casa i a la pista del Jairis– però sense la tornada d’Istanbul. L’altre conjunt basc, que va eliminar l’Spar en els quarts de la copa el curs passat quan Galve, Etxarri, Araújo, Bankolé, Drammeh Sykes i Murphy –juga amb una mà– omplien la infermeria i Cornelius no va tenir relleu, i dissabte superaven el Saragossa per 64-56 –28 de valoració de Rosó Buch–, espera l’Uni a Maloste –el València (84-64) i l’Avenida (80-73) també hi van perdre– el dia 31. El Celta, que marca la permanència (8-16) visita Fontajau el 28. El Bembibre, ja descendit, i el Gran Canària, penúltim (7-17), els altres que han de venir a Girona. I compte que acabar quart o cinquè en la lliga regular només comporta tenir la tornada dels quarts, a doble partit, a casa. Ara, sisè, veure’s les cares amb un rival amb qui l’Uni, que no juga la final del play-off des del 2019, ha perdut els dos partits, Araski a banda.

3
vegades
ha arribat a 10 derrotes l’Uni en la fase regular, sempre amb 14 equips. Amb 16 com ara, el màxim eren 9.
1
victòria
d’avantatge té l’Spar respecte a l’IDK i el Gernika, els dos propers equips que visita dissabte que ve i el dia 31.
0
derrotes
del botxí el curs passat en la copa com a local contra el València (84-64), l’Avenida (80-73) i el Casademont (64-56).
40
dies
fa que l’equip gironí va guanyar el seu últim partit de lliga, a Fontajau contra el Cadí (83-56) abans de la finestra.
Patrocini

Magarity i Labuckiene, en els 24

Regan Magarity i Giedre Labuckiene són les úniques jugadores de l’Spar que no s’han perdut cap partit de lliga aquest curs, malgrat que la sueca jugués amb molèsties abans-d’ahir contra l’Avenida i la lituana s’hagués de retirar al cap d’un minut i havent participat en només un atac –fa el 2-0– per un cop al genoll. L’Uni no n’ha comunicat l’abast i tot indica que podria tractar-se d’un ensurt com el de Marta Canella a València, si bé Marianna Tolo, que va jugar els primers minuts en la derrota a la pista del Jairis, tampoc té un diagnòstic oficial. Les dues interiors s’han perdut, això sí, un partit a Europa, on Laura Peña, Ainhoa López i Morgan Bertsch són les úniques que han participat en els 13. Fa un any, només Laia Flores va jugar-ho tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)