Eurocopa

Íñiguez: “S’han de jugar 40 minuts i, en bàsquet, tot és possible”

“Hem de tenir un pla, seguir el pla i creure en el pla. Hem treballat molt i hem dormit poc per saber què hem de fer”, aquest és el mètode que proposa el tècnic de l’Spar Girona Roberto Íñiguez per intentar eixugar demà dijous contra el Besiktas a Fontajau (19 h) el desavantatge de 21 punts que té l’equip després del fatídic partit d’anada (81-60) de les semifinals de l’Eurocopa. “Hem d’executar aquest pla durant 40 minuts i sense mirar massa el marcador. Tenim una idea clara del que hem de fer, de com hem de millorar. Jo crec que les jugadores estan convençudes del pla que tenim al cap.” El mètode per desactivar el Besiktas passa per “desconnectar a Evans. Per aquí passa tot.” Els altres preceptes son: “Hem de jugar una mica més en camp obert a partir de la nostra defensa i dominar el rebot, aspecte en que la jugadora xinesa Yueru Li ens va fer patir en el primer temps. No només pot ser un partit de cinc contra cinc. Hem d’atacar més verticals i agressives i que elles ho sentin.”

El tècnic també ha esperonat l’entorn ironitzant: “I sobretot, arribar al partit amb l’orgull que estem jugant una semifinals d’una competició europea. Sembla ser que a Espanya tothom deu jugar finals i semifinals europees. Sembla que això no és important, que l’únic important és que vam perdre de 21 punts. Ens hem merescut estar aquí perquè hem eliminat un gran equip per ser-hi. Encara s’han de jugar 40 minuts i en bàsquet, tot és possible”. Respecte del paper del públic: “No li hem de demanar res. Si nosaltres fem el primer pas, el públic segur que respondrà i generarem sinergia.” Té clar, també, que el nivell mostrat a Turquia en els tres primers quarts, en els quals admet que va estar content, “no serà suficient” per capgirar la truita. “Elles van tenir 25 tirs lliures i nosaltres 7. Era difícil arbitrar. Hi havia una atmosfera molt carregada. De vegades ens queixem, però és complicat per als àrbitres. Nosaltres hem d’anar més al límit, tant en defensa com en atac.”

Respecte de les lesions de Marianna Tolo i Giedre Labuckiene, continuen sent dubte: “Hem provat a les jugadores amb problemes físics en una situació semblant a la real i tenim diversos dubtes. Estem pendents de com reaccionin i, segons la seva resposta, jugaran o no demà”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)