ACB

L’ambició de Juani Marcos

“Volem seguir mirant cap amunt”, diu el base del Girona, que demà contra el València pot enllaçar sis partits seguits per primer cop

“És un partit molt important, com tots els de Fontajau, i necessitem guanyar-lo, sigui com sigui. Volem seguir mirant cap amunt i oblidar-nos dels llocs de baix i per això a cada partit li donem una importància vital, d’aquí fins al final”, va dir Juani Marcos (1,90 m, 2000) sobre el duel de demà contra el València (17 h). És el primer dels dos partits seguits que afrontarà el Girona a casa, perquè d’avui en vuit serà el Manresa qui visitarà Fontajau. I, també, la primera oportunitat del base d’enllaçar sis partits seguits de lliga per primer cop des que va debutar a l’ACB, precisament a València en la jornada 1 (85-89). “Tant ells com nosaltres hem fet molts canvis però no deixa de ser un equip d’Eurolliga, que té jugadors de nivell top. Ja vam demostrar que podíem guanyar-los, així que volem competir-hi, demostrar de quina pasta estem fets”, va exposar, ambiciós, l’argentí.

Continuïtat

L’artífex del darrer triomf, sobre la botzina contra l’Obradoiro (78-77), va jugar les tres primeres jornades (3-0 de balanç) i una fractura al dit polze de la mà dreta el va fer passar per la sala d’operacions. Una altra lesió muscular, llavors a l’adductor –en la pretemporada va ser el quàdriceps–, li va impedir reaparèixer fins a la jornada 14, quan en la visita de la Penya el 17 de desembre va enllaçar el primer dels seus cinc partits seguits, malgrat la fractura al nas en l’últim partit del 2023 a casa contra el Baskonia. “Estem treballant bé durant la setmana, hem de corregir algunes coses, certs moments dels partits com els inicis, que ens estan costant. Hem d’estar concentrats”, deia Marcos, que no s’ha perdut cap partit des de l’arribada de Fotis Katsikaris i que en la darrera aturada va debutar amb la selecció argentina absoluta.

Davis, al Cremona

El Vanoli Basket Cremona és el nou equip de Corey Davis (1,86 m, 1997), que va arribar a l’octubre –debuta contra el Múrcia en el partit de Fires– per omplir el buit de Marcos de manera temporal. L’endemà de desvincular-se del club gironí, amb qui no jugava des del 10 de febrer a Andorra abans del parèntesi perquè va ser apartat amb un expedient disciplinari –15 partits amb 7 punts (3% triples), 2,5 assistències i 3,7 de valoració en 23 minuts de mitjana–, es va comprometre amb el dotzè de la lliga italiana (9-13), amb qui pot debutar demà a Treviso. Descartat per Katsikaris contra el Granada, el Girona va perdre els últims nou partits en què va participar. L’últim que va guanyar, contra el Morabanc (107-104, 2 de desembre).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)