ACB

‘Talismà Sergi’: si juga bé, el Bàsquet Girona guanya

Bàsquet. ACB. Les millors actuacions de l’aler de Rubí cedit pel Barça coincideixen quasi totes amb les deu victòries que ha sumat l’equip gironí

En les deu victòries que ha sumat fins ara el Bàsquet Girona, Sergi Martínez ha destacat en la majoria: contra el Gran Canària (16 de valoració), el Granada (12), el Palència (14), el Breogán (8), l’Andorra (19), el Granada (14) i dissabte contra el València (16). La missió de l’aler de Rubí quan va decidir sortir cedit del Barça per anar a Fontajau era créixer. I ho està fent. Segurament ni ell mateix pensava que a nou jornades per acabar la lliga regular de l’ACB seria el desè jugador de tota la lliga que més minuts de joc té: 26 de mitjana, i ja n’ha jugat 571. La temporada passada només en va jugar 147. Una de les coses que està treballant és el tir exterior –té només un 29% d’encert– però ara mateix és un dels millors alers nacionals de l’ACB convertit en una assegurança en l’aspecte rebotejador, amb 6,1 captures per partit, fet que representa una cosa increïble: és el cinquè millor del rànquing ACB, només superat per Willy Hernangómez (7,3), Edy Tavares (7,2), Sedkerskis (6,7) i Moneke (6,7). L’aler pivot, que ha jugat 83 partits en l’ACB i 65 en l’Eurolliga amb el Barça, va signar una ampliació del seu lligam amb el club blaugrana fins al 2025 amb la intenció de tornar el curs vinent. De moment s’està convertint en un referent del Bàsquet Girona i també en talismà.

Dissabte, sense marea vermella a Fontajau

X.B.

Les bones sensacions que està transmetent el Bàsquet Girona quan juga a casa, on ha guanyat els tres últims partits apallissant el Granada (80-61), guanyant en l’últim segon l’Obradoiro (78-77) i superant un equip d’Eurolliga com el València (92-88), han fet que no hi hagi prou entrades a la venda per al derbi que dissabte disputarà (18 h) contra el Baxi Manresa que dirigeix l’ex Girona Pedro Martínez. Els gironins podrien sumar l’onzena victòria (com el curs passat) i el Baxi Manresa no ha pogut organitzar autocars, ja que no se’ls ha facilitat entrades perquè no n’hi haurà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)