Lliga femenina

L’Spar Girona, eliminat un altre cop als quarts de final (49-72)

L’Spar Girona cau per segon any seguit en els quarts de final de la copa, el torneig que ha jugat 12 cops i va guanyar el 2021. Aquest cop l’Estudiantes n’és el botxí, de nou amb l’equip migrat per les baixes perquè a Labuckiene i Magarity s’hi afegia Etxarri, que no arribava als 5 minuts. El 60-78 a Fontajau a la lliga va acabar amb Laura Antoja i la derrota a Huleva compromet molt el final de curs del projecte gironí.

Les col·legials agafaven les regnes des del 0-3 (triple de Massey) i amb l’Uni carregat de faltes –bonus a 5:15–, la bona defensa (1/15 de 2 l’Estu al primer quart) compensava les pèrdues (5) i l’entrada de López per Tolo a 2:01 permetia les vermelles posar-se per sobre amb 5 punts seguits de la barcelonina, autora del primer triple gironí (12-11, triple).

Peña de 6,75 m (15-13) i Tolo de sota després d’una molt bona circulació de pilota (22-19) eren les úniques cistelles en joc al segon quart de l’Spar, que mitjançant Ygueravide agafava 6 punts (26-20), però Mawuli prenent la pilota a Peña empatava a 26 en la última acció del segon quart.

Tolo a 7:40 per acabar el tercer quart (28-31) tallava el 0-11 encaixat després de dues accions seguides de Méndez. Peña a 4:34 de 6,75 m feia la segona cistella vermella de la segona meitat (33-35) i Tolo empatava a 35 amb el seu 6è punt després del descans (4/4 de 4,6 m). És clar que Méndez també en duia 6 i Whittle al contraatac amb addicional a 2:25 amb pèrdua de Bertsch recuperava la màxima (35-40). Méndez també amb addicional al límit de la possessió l’enfilava (37-43, temps mort a 1:42). Mawuli també al límit i amb tap a López deixava el 37-45, amb l’Spar en zona i sense arguments en atac.

Alonso en el primer atac de l’últim quart (37-47) i Massey en la primera que tocava des de 6,75 m (41-51) establien la barrera psicològica i Whittle de tres amb falta d’Ygueravide (41-48) en el bloqueig feia que amb la posterior tercera de Tolo el partit fes molta pujada a 7:04, més amb el triple de Whittle (41-57) que obria un 0-7 (41-61Massey). Camilion feia el 45-70 sola sota el cèrcol assistida per Massey mentre Bertsch, que també havia estat malalta, s’estrenava a 1:21 (49-70).