Lliga femenina

La pretemporada a l’abril

L’Spar Girona afronta les tres últimes jornades amb l’objectiu de “donar el màxim rendiment” en el ‘play-off’, segons Íñiguez

“El rival som nosaltres, amb tot el respecte per al Bembibre, però tenim tres setmanes en què la mentalitat ha de ser aquesta, independentment que juguem contra el Bembibre, el Barça o el Gran Canària”, va dir Roberto Íñiguez abans de completar la primera de les tres setmanes amb un sol partit, tots contra equips de la part baixa. És clar que el conjunt canari, penúltim, té una victòria menys que el Celta, que va guanyar per 57-64 a Fontajau dijous de la setmana passada i que marca la permanència amb una victòria menys que el Barça CBS, a qui l’Uni visita de demà en vuit al migdia al Blaugrana. Les del Baix Llobregat tenen 10-16 com el Cadí, l’últim equip amb qui va jugar l’equip del Bierzo, encara amb Marnelle Garraud (1,70, 2000). La màxima anotadora de les castellanes (10,5 de mitjana) marxava del Bierzo aquesta setmana.

El Bembibre, ja descendit, és l’equip que va apartar l’Uni del play-off el curs 2013/14, l’anterior a la primera lliga, amb Íñiguez en el tram final i decisiu per alçar el títol; gràcies al 75-76 a Salamanca i el 59-63 del Rivas a Girona. El 29 de març seria l’últim partit d’Anna Caula a la banqueta i, aquella lliga de 12 equips la va guanyar el conjunt de la Comunidad després de superar 2-0 l’Avenida –2-1 en les semifinals contra el Gran Canària i el Bembibre, respectivament. L’Uni, amb 11-11, va igualar la pitjor classificació en la LF, com els dos primers anys en la categoria i el curs passat.

“La recuperació de l’estat físic de moltes de les jugadores ens està donant la possibilitat de treballar millor”, posava en context ahir Íñiguez, que continua sense poder disposar d’Etxarri i Labuckiene, tot i que la lituana ja participi en algunes fases dels entrenaments. “M’agradaria arribar al play-off amb al màxim de jugadores en bona qualitat física i per ajudar l’equip” indicava l’entrenador de l’Spar, que no veu cap avantatge a conservar el quart lloc en detriment de ser cinquè perquè la diferència és la tornada dels quarts a casa –en la semifinal de l’Eurocopa amb el Besiktas, que va superar per 75-68 el Londres en l’anada de la final que es decideix dimecres que ve a la capital anglesa, no li serveix– o a fora –sí en els quarts amb el Galatasaray.

L’Avenida lidera la classificació amb 22-4 i no ha perdut en la lliga des que Nacho Martínez –amb passat al Rivas– va substituir Pepe Vázquez –Bembibre. El 44-61 a València diumenge (71-56 a Salamanca) dona dos partits de marge a les blaves per assegurar-se l’Eurolliga i, si l’Spar supera els quarts d’una competició FEB per primer cop des del 2022, tot apunta que la semifinal seria contra el penúltim equip de Roberto Íñiguez –l’últim és el Çukurova–, també el penúltim dels que han jugat la màxima competició aquest curs a qui ha superat l’Uni (el desembre del 2022) a doble partit i també amb el primer a Girona. Un escenari que amb l’equip en forma i havent cedit 62-66 el 10 de març –abans de la copa– copa sense Tolo ni Labuckiene (es lesiona al minut 1) suposa una oportunitat de complir l’objectiu de la temporada a Fontajau.

LES DADES

11
derrotes
suma l’Uni en la LF, les mateixes que quan el 2014 el Bembibre el va deixar sense eliminatòries.
23
punts
va fer Garraud, que aquesta setmana deixava el Bierzo, al Cadí l’última jornada (71-88).
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)