Lliga femenina

El Barça CBS perd a Ferrol i se li enfosqueix el panorama (78-69)

Lliga Femenina. L’equip santfeliuenc perd el cinquè dels últims sis partits i continua en una situació delicada; un triomf per sobre del descens a manca de dues jornades i amb l’average perdut amb els rivals directes

El Barça CBS perd a la pista del Baxi Ferrol (78-69), equip que marca la zona del play-off pel títol de la Lliga Femenina Endesa (14-14), i es manté en una situació delicada; només un triomf per sobre de la zona vermella quan falten dues jornades per tancar la fase regular i amb l’average particular perdut tant amb el Celta com amb el Gran Canària, els dos principals rivals directes per evitar el descens. Ginzo (18 punts), Erjavec (15) i Anderson (13) han estat les màximes anotadores de les santfeliuenques.

Les visitants han dut la iniciativa en els primers minuts (8-17), però un mal tram final de primer quart ha permès a les locals situar-se a només dos punts (17-19). Aquesta tendència s’ha prolongat en el segon període, quan les gallegues, amb millor percentatge d’encert en els tirs de dos (52%), han capgirat el resultat i han arribat a marxar de cinc punts (26-21) abans d’arribar al descans (35-33).

Els sis triples que han aconseguit les catalanes en el tercer quart (19-21), tres d’Erjavec i tres més d’Anderson, han igualat les forces i han deixat un escenari del tot obert de cara als darrers 10 minuts (54-54). No obstant això, el Ferrol, superior en el rebot defensiu, s’ha imposat a l’hora de la veritat (24-15) i ha decantat la balança (78-69).

Amb aquest nou mal resultat, l’equip dirigit per Isaac Fernández (10-18) acumula cinc desfetes en els darrers sis partits i es manté un triomf per sobre de la zona de descens, gràcies a la derrota del Celta (9-19) davant el Jairis (51-59), quan manquen dues jornades per tancar la fase regular de la lliga. L’altre rival directe implicat en la lluita per la permanència, el Gran Canària (9-18), visita demà la difícil pista del Saragossa (12:15h). El Barça CBS no té marge d’error i el calendari tampoc convida a l’optimisme, i és que encara ha de rebre l’Spar Girona i visitar el Saragossa.