ACB

La defensa del Tenerife frena a un Bàsquet Girona poc productiu en atac (74-60)

El Bàsquet Girona cau al Santiago Martín contra un Lenovo Tenerife liderat per un Marcelinho Huertas molt inspirat i poc frenat en atac, 21 punts. Els gironins han estat dominats per la defensa local i Iroegbu ha tornat a ser el millor dels de Fotis Katsikaris, 18 punts, 5 assistències, 3 rebots i 25 de valoració.

Tot i l’inici igualat en atac 4-4 pels locals (7:45), amb Huertas liderant el joc, els de Katsikaris han frenat completament la seva producció en atac. El poc encert de triple, 0 de 7 al primer quart, i la bona defensa local, han enfilat als locals als 15-4 gràcies a la producció de Guy, Sharmandi i Cook -6 punts-. Els gironins negats en el tir de camp -2/10, fet que no podia competir amb l’encert dels de Vidorreta.

A 2:52 per concloure el quart, Birch no trobava la finor a la pintura, però Marcos trencava el parcial d’11 a 0 a la línia del tir lliure (15-6). Amb Huertas i Marcos a la pista, el ritme era un altre pels dos conjunts. Sharmandi a l’interior feia pujar el marcador, la resposta ha sigut d’Ike que anotava els seus primers punts, amb addicional, per tancar un quart poc productiu pels de Katsikaris (19-9).

2n quart

El segon període ha començat amb un Iroegbu destapat. Un triple sobre la botzina, amb resposta de Doornekamp, feia entreveure un quart més obert (22-12).

El Tenerife ha allunyat molt al Bàsquet Girona de la zona i això dificultava l’anotació. Ha sigut un bon segon quart de Birch que ha anotat cinc punts i ha agafat 3 rebots ofensius. Huertas continuava fent de les seves i Katsikaris ha donat els primers minuts a Quino per un Girona que es sostenia amb els punts d’Iroegbu -11 al primer quart- i el primer triple de Susinskas (24-16) a 6:02.

Els locals continuaven fins, Abromaitis -3 de 3 en triples- frenava les aspiracions gironines d’entrar en el partit. Fitipaldo obria una mica més la ferida i Katsikaris ha demanat el segon temps mort del seu equip a 14 punts per sota (36-22) quan faltaven 3:55. La pausa ha anat bé pels catalans en un parcial favorable (0-7) amb bons minuts de Marcos -7 punts a la primera meitat-. El quart ha acabat amb un triple d’Abromaitis i enfilar als 12 locals (42-30).

Parcial curt

El tercer temps ha acabat amb un parcial de 12-11 pel Tenerife. Les defenses s’han imposat, tot i que el Bàsquet Girona ha volgut imposar el seu ritme elevat amb contracops. Èric Vila ha sortit d’inici, en els seus primers minuts, en un matx on Iroegbu i Huertas competien en registres. Birch, de menys a més, començava a estar més fi al pal baix i aprofitava una bona assistència d’Ike per sumar el seu vuitè punt. El patit s’ha obert per priemera vegada i Fitipaldo ho ha aprofitat (48-34).

Els bons minuts de Sergi Martínez, agafant rebots i fent els seus primers punts, no han pogut transformar-se en un bon parcial visitant. Caicedo, Susinkas i Pons han jugat els darrers minuts on Guy ha aprofitat un rebot ofensiu per posar la màxima del fins al moment en 15. El quart ha acabat amb 54-41 pel Tenerife.

El llençol és curt

El darrer quart ha començat amb la lesió de Chery després d’un xoc a la pintura amb el genoll esquerre. El base canadenc ha hagut de sortir de la pista assistit amb clars gestos de dolor i se l’han endut amb cadira de rodes cap a . Ike i Juani passaven a dirigir els gironins a 7 minuts pel final. El Girona dominava els rebots- 2 de Vila i 2 de Martínez-, , però no el tir. El Tenerife, a través de Marcelinho, anotava amb molta facilitat i afegia terreny pel mig (60-43).

Després d’uns minuts amb el partit aturat, Susinkas -2/2 en tirs de 3- ha anotat el seu segon triple per mantenir una mínima esperança al seu equip, 5:02 per concloure. S’hi afegia Martínez des de sis setanta-cinc, però els locals mantenien l’avantatge des del tir lliure després de bonus a 3:05 (65-49). Susinkas tornava a fer de les seves, immaculat des del tir exterior, però Cook responia. El llençol del Girona era massa curt i no matenia els moments positus del partit.

Iroegbu a 2:12 ha tret la tercera de Shermadi després d’anotar un dos més un. Huertas ha tornat a entrar a la pista i el Girona que no aconseguia baixar dels 13 (68-55). Guy, ara sí, anotava un triple, i Quino feia els seus primers després de no haver jugat cap minut en el tercer quart. Un intercanvi de punts ha portat el matx cap a la victòria local (74-60).