ACB

El llençol és massa curt

Bàsquet. ACB. El conjunt de Fotis Katsikaris fa un bon treball defensiu, però no és capaç de trobar l’anotació contra un Tenerife molt resolutiu; Iroegbu és el més destacat amb 18 punts

Tenerife 74 Girona 60

TENERIFE:Huertas (21), Sastre, Shermadini (5), Cook (17), Doornekamp (5) –cinc inicial–; Vicedo, Fitipaldo (6), Fitipaldo (6), Salin, Abromaitis (9) i Guerra (2). 22/38 de 2, 7/22 triples (3 Abromaitis, 1 Huertas, Cook i Doornekamp), 9/14 tirs lliures, 33 rebots (7 Cook), 12 assistències (4 Fitipaldo) i82 de valoració (20 Cook).GIRONA:Iroegbu (18), Pons (2), Marcos (7). Martínez (5), Birch (11) –cinc inicial–; Vila, Colom (3), Chery, Susinkas (9), Sorolla (3), Caicedo (2) i Djordjevic. 13/33 de 2, 8/24 triples (3 Susinskas, 2 Iroegbu, 1 Colom, Martínez i Marcos), 10/12 tirs lliures, 37 rebots (8 Martínez), 14 assistències (5 Iroegbu) i 68 de valoració (25 Iroegbu).PARCIALS:19-9, 23-21 (42-30), 12-11 (54-41) i 20-19 (74-60).

El Bàsquet Girona va caure al Santiago Martín contra un Lenovo Tenerife liderat per Marcelinho Huertas molt inspirat i poc frenat (21 punts). Els gironins van ser dominats per la defensa local i Iroegbu va tornar a ser el millor dels de Fotis Katsikaris, (18 punts, 5 assistències, 3 rebots i 25 de valoració).

Tot i l’inici igualat en atac 4-4 pels locals (7:45), amb Huertas liderant el joc, els de Katsikaris van frenar completament la seva producció en atac. El poc encert de triple (0 de 7 en el primer quart) i la bona defensa local van enlairar els locals als 15-4 gràcies a la producció de Guy, Sharmandi i Cook (6 punts). Els gironins van estar negats en el tir de camp (2/10), fet que no podia competir amb l’encert local. A 2:52 per concloure el quart, Birch no va trobar la finor a la zona, però Marcos sí que podia trencar el parcial d’11 a 0 a la línia del tir lliure (15-6). Amb Huertas i Marcos a la pista, el ritme va ser un altre per als dos conjunts. Shermadini a l’interior va fer augmentar el resultat. La resposta va ser d’Ike que es va estrenar, amb addicional, per tancar un quart gironí poc productiu (19-9).

El segon període va començar amb un Iroegbu destapat. Un triple sobre la botzina, amb resposta de Doornekamp, va fer entreveure un quart més obert (22-12). El Tenerife va allunyar molt el Bàsquet Girona de la zona i això va dificultar anotar. Va ser un bon segon quart de Birch que va anotar 5 punts i va agafar 3 rebots ofensius. Huertas va continuar fent de les seves i Katsikaris va donar els primers minuts a Quino per un Girona que se sostenia amb els punts d’Iroegbu (11 en el primer quart) i el primer triple de Susinskas a 6:02 (24-16).

Els locals van continuar fins, Abromaitis (3 de 3 en triples) va frenar les aspiracions gironines d’entrar en el partit. Fitipaldo va obrir una mica més la ferida i Katsikaris va demanar el segon temps mort a 14 punts per sota (36-22) a 3:55. La pausa va ser productiva en un parcial favorable (0-7) i amb Marcos destacant. Abromaitis va tancar el període des de 3 punts (42-30).

Èric Vila va sortir d’inici en el tercer, en els seus primers minuts, en un matx en què Iroegbu i Huertas competien en registres. Birch, de menys a més, va començar a estar més fi al pal baix i va aprofitar una bona assistència d’Ike per sumar el seu vuitè punt. El partit es va obrir i Fitipaldo ho va aprofitar (48-34).

Els bons minuts de Martínez, agafant rebots i anotant, no van ser suficients per canviar el curs del partit. Caicedo, Susinkas i Pons van jugar els últims minuts, amb Guy ampliant l’avantatge del Tenerife a 15 (54-41). Després de la lesió de Chery, Ike i Juani van prendre les regnes del Girona. Malgrat dominar els rebots, el Girona no va encertar en els tirs, mentre que el Tenerife amb Huertas va ampliar l’avantatge a 60-43. Amb el joc aturat, Susinkas i Martínez van intentar amb tirs de 3, però el Tenerife va consolidar l’avantatge. Tot i els esforços d’Ike i els primers punts de Quino, el Girona no va poder recuperar-se amb Huertas al camp.

LES REACCIONS

En general, la nostra defensa ha estat bé tàcticament, però teníem un problema en atac i ens ha perjudicat en la confiança
Frase
Nom i Cognom
CÀRREC

LA DADA

Frase
CÀRREC
La nostra defensa ha estat molt bé. Els hem deixat a 60 punts. Molts han vingut al tram final
Txus Vidorreta
entrenador lenovo tenerife
Pel calendari que tenim, molt exigent, haurem de lluitar per trobar els triomfs. No estem salvats
Fotis Katsikaris
entrenador bàsquet girona
100%
d’efectivitat
de Susinskas en el tir de tres (3/3) a Tenerife i s’enfila al 50,7% d’encert en el curs.

Chery, lesionat

El base canadenc Kenny Chery va haver d’abandonar el terreny de joc, ahir, per una lesió al genoll esquerre. L’acció va ser a l’inici del darrer quart, quan el jugador del Girona va penetrar a cistella i la defensa local el va blocar. En la caiguda, el cotonou va caure fent un mal gest al genoll. De seguida, Chery es va posar la mà a la part afectada i va haver d’abandonar la pista amb l’ajuda dels assistents mèdics del Girona. Al cap d’uns minuts a la banqueta, el jugador va abandonar el pavelló Santiago Martín en cadira de rodes per portar-lo a l’hospital de Santa Cruz de Tenerife. Fotis Katsikaris va explicar a la sala de premsa que li estaven fent proves per veure l’abast de la possible lesió. Segons la sensació del jugador i del pavelló, no es preveu que hi hagi gaire bon diagnòstic del genoll de Chery.