ACB

Victòria de mèrit i molt valor

ACB. El Barça fa un partit molt complet i mostra el seu encert, però també que sap aguantar en els mals moments, contra un bon Real Madrid que amb la derrota perd el lideratge

Barça 85 Real Madrid 79

BARÇA:Vesely (11), Kalinic, Laprovittola (25), Parker (9), Satoransky (3) –cinc inicial–; Rubio (11), Da Silva (5), Brizuela, Hernangómez (10), Abrines (9) i Jokubaitis (2). 22/44 de 2 punts. 9/25 triples (4 Laprovittola, 2 Abrines i 1 Rubio, Parker i Satoransky). 14/20 tirs lliures. 39 rebots (8 Vesely). 23 assistències (5 Satoransky i Laprovittola). 102 valoració (23 Laprovittola).REAL MADRID:Campazzo (8), Deck (14), Yabusele (10), Tavares (6), Musa (14) –cinc inicial–; Hezonja (9), Llull (11), Fernández (3), Rodríguez i Poirier (4). 18/41 de 2 punts. 11/29 triples (3 Llull, 2 Campazzo i Musa i 1 Hezonja, Deck, Yabusele i Fernández). 10/12 tirs lliures. 37 rebots (13 Deck). 20 assistències (6 Campazzo. 2 eliminats (Tavares i Poirier). 84 valoració (25 Deck).PARCIALS:27-11, 18-22 (45-33), 19-25 (64-58) i 21-21 (85-79).

Un Barça encertat en atac, amb una bona defensa i que també va mostrar que sap aguantar els mals moments, va aconseguir una victòria de mèrit i de molt valor contra el Real Madrid per 85-79. Amb aquesta derrota, la cinquena de la lliga, el conjunt madrileny va perdre el lideratge de l’ACB. Els blaugrana mantenen la tercera posició en solitari després d’un triomf en què va destacar Rubio en la direcció de l’equip i Laprovittola en atac anotant 25 punts, amb quatre triples.

El Barça va fer un magnífic primer quart en què va desactivar completament l’atac del rival amb un joc ràpid i amb molt d’encert en els triples. Va fer un parcial de 13-0, seguit d’un altre d’11-0 després d’una cistella dels visitants, i va tenir una diferència màxima de 18 punts (27-9). El bon joc dels blaugrana va continuar en el segon període i van aconseguir un màxim avantatge de 21 punts (38-17) en el minut quinze. El Real Madrid no podia fer res més que millorar el seu joc, i ho va fer. Va trobar l’encert en el triple, cinc en aquest quart, va fer un parcial de 0-11 i es va situar a menys de 10 punts (42-33). Tres tirs lliures de Rubio van fer que s’arribés al descans amb un 45-33.

El conjunt madrileny va continuar escurçant distàncies en l’inici de la segona meitat i després d’un parcial de 0-7 es va situar a només tres punts (57-54). El Barça va mostrar la seva capacitat d’aguantar les adversitats, sobretot quan en l’inici dels darrers 10 minuts el conjunt madrileny es va situar a només un punt (64-63) i va tenir un atac per avançar-se. El Barça hi va respondre amb un parcial de 5-0 i la lluita amb un resultat ajustat va continuar. Els blaugrana van mantenir la curta diferència amb algunes dificultats, però van aconseguir una gran victòria.

LA DADA

25
punts
va aconseguir Laprovittola, amb quatre triples, i va tenir una valoració de 23.

Hem trobat solucions quan ells han entrat en el partit. Era una feina molt coral i molt d’equip. Estic molt content
Era important guanyar. Totes les victòries s’han de gaudir. Hem fet un bon partit
Roger Grimau
ENTRENADOR DEL BARÇA
Hem regalat el primer quart i després hem hagut de remar molt per entrar en el partit