NBA

Era qüestió de temps

Bàsquet. El badaloní Jordi Fernández dirigirà els Brooklyn Nets i serà el primer català que entrena una franquícia de l’NBA

No és oficial però és oficiós: Jordi Fernández dirigirà el curs vinent els Brookyln Nets, i el badaloní es convertirà en el primer català que dirigeix una franquícia de l’NBA. Abans que ell, només hi ha hagut dos europeus com a entrenadors en cap en la lliga: Igor Kokoskov (Phoenix Suns) i Darko Rajakovic (Toronto Raptors). Els Nets ja han tancat la temporada perquè s’han quedat a una posició del play-in després de fer un balanç de 32-50 a la Conferència Est, a quatre victòries dels Hawks, que sí que lluitaran pel play-off. La franquícia de Brooklyn va quedar entre els tres tècnics finalistes per assolir la plaça, però finalment ha convençut més que Mike Budenholzer (excampió NBA) i Kevin Young (primer tècnic ajudant als Suns). Jordi Fernández, que ha estat la mà dreta de Mike Brown als Kings, ja va fer un pas pràcticament definitiu l’estiu passat, quan dirigint la selecció del Canadà no només va aconseguir eliminar els Estats Units, sinó que va ser medalla de bronze amb un joc espectacular. Aquest estiu tornarà a dirigir la selecció en els Jocs Olímpics de París, i totes les estrelles de l’NBA hi volen ser. Ha arribat l’hora, doncs, del Jordi. Era qüestió de temps, perquè s’havia guanyat el dret a somiar gràcies a la seva feina fosca després de marxar de Badalona –on havia jugat de petit en la Penya, havia estat també en el Sant Josep, el Badalonès o el Montgat– per intentar complir un somni.

Els Estats Units faran por en els Jocs

X.B.

La selecció del Canadà, que dirigeix Jordi Fernández, va deixar sense medalla l’equip dels EUA en l’últim mundial en guanyar-lo en la pròrroga en la lluita pel tercer lloc. Els nord-americans no volen tornar a fracassar i portaran una plantilla de màxim nivell. De moment hi ha 11 jugadors: Stephen Curry, LeBron James, Kevin Durant, Jayson Tatum, Joel Embiid, Devin Booker, Tyrese Haliburton, Anthony Edwards, Jrue Holiday, Bam Adebayo i Anthony Davis. Falta un dotzè que podria sortir d’entre Kawhi Leonard, Paul George, Paolo Banchero, Mikal Bridges i Jalen Brunson.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)