NBA

‘Welcome to Brooklyn’

Bàsquet. NBA. Jordi Fernández, que ha treballat amb LeBron, Jokic o Shai, ja és oficialment el primer català i el tercer europeu a dirigir un equip de l’NBA

Welcome to Brooklyn, coach Fernández!” El tècnic badaloní ja és oficialment el nou màxim responsable dels Nets, una oportunitat que li arriba als 41 anys. La franquícia de Brooklyn ha quedat fora del play-off amb un balanç de 32 victòries i 50 derrotes i ha tingut dos entrenadors aquest curs: Jacque Vaughn –acomiadat al febrer– i Kevin Ollie, el seu relleu. Serà el tercer entrenador europeu de la història que dirigeix un equip de l’NBA, després d’Igor Kokoskov (Phoenix Suns) i Darko Rajakovic (Toronto Raptors), tot i que Sergio Scariolo i Kenny Atkinson, amb nacionalitat espanyola, havien dirigit algun partit. Si a algú deu bona part del seu èxit és a Mike Brown, el seu gran mentor, que l’ha ajudat i ha apostat per ell sempre. Jordi Fernández ja és una llegenda del bàsquet espanyol però el més fort és que el millor encara ha d’arribar. El contracte serà llarg, fet que li garanteix poder treballar amb pressió però amb confiança. Demà podria ser presentat oficialment a Brooklyn després de ser eliminat amb els Kings.

Què farà amb Simmons?

Un dels principals problemes que es trobarà Jordi Fernández és l’alt contracte que té Ben Simmons, que anava per estrella però les lesions l’han afectat. És qui més cobra pel poc que juga però no entra en cap operació perquè no pot jugar. A més, quan els Nets van intentar fer un superequip amb el trident Kevin Durant, James Harden i Kyrie Irving, van vendre totes les futures eleccions del draft i, per tant, no rebran cap jugador per millorar l’equip del draft. Mikal Bridges és el referent però també hi ha Cam Johnson, Cam Thomas, Nic Claxton, Dennis Schroder o Dorian Finney-Smith.

REACCIONS

Estic ansiós per posar-me a treballar amb aquest talentós grup de jugadors i col·lectivament impulsar el nostre equip
A la nostra recerca extensa durant sis setmanes, ha quedat clar que Jordi és el millor per liderar el nostre equip
Sean Marks
MÀNAGER GENERAL BROOKLYN NETS
Estarem totalment compromesos a construir alguna cosa especial els pròxims anys a Brooklyn
Jordi Fernández
TÈCNIC BROOKLYN NETS
El seu caràcter com a líder i el seu èmfasi en l’estructura, el procés i els hàbits inculcaran en els Nets una identitat
Joe Tsai
PROPIETARI BROOKLYN NETS

“Sóc de Badalona, no sé si la coneixeu”

Jordi Fernández és el millor ambaixador de la seva ciutat. Només de guanyar la plata en el mundial amb el Canadà va dir: “Vaig néixer i créixer en una ciutat als afores de Barcelona, el seu nom és Badalona i no sé si ho saben però és una de les millors ciutats de bàsquet del món, amb molts bons jugadors i molts bons entrenadors, i vaig viure-hi fins als 26 anys.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)