ACB

Un triomf de prestigi patit

ACB. El Manresa es refà al Nou Congost guanyant un rival poderós amb la sisena victòria en els últims vuit partits i fa un pas endavant cap al ‘play-off’

Baxi Manresa 98 València Basket 96

MANRESA:Badio (15), Geben (10), D. Pérez (3), Robinson (18), Vaulet (2) -cinc inicial-; D. García (2), Mawugbe (2), Oriola (10), Sagnia (8), Steinbergs (6), Taylor (12), Travante (10). 28/46 de 2 (8 Robinson, 4 Taylor i Oriola, 3 Badio, 2 Travante, Sagnia i Geben, 1 Vaulet, D. García i Mawugbe), 11/38 de 3 (3 Badio), 9/12 tirs lliures (3 Travante), 42 rebots (6 Badio, Geben i Oriola), 20 assistències (6 Taylor) i 109 de valoració (16 Robinson).VALÈNCIA:Davies (20), Jones (11), López-Arostegui (5), Ojeleye (14), Pradilla (15) -cinc inicial-; Anderson (18), Claver (2), Harper (2), Inglis (5), Jovic (4), Kaba, Puerto. 24/38 de 2 (5 Davies i Ojeleye, 4 Jones, 2 Pradilla, Anderson i Inglis, 1 Harper, Claver, Jovic i López-Arostegui), 11/30 de 3 (3 Davies i Anderson), 15/20 tirs lliures (5 Pradilla i Anderson), 36 rebots (8 Davies), 17 assistències (6 Davies) i 99 de valoració (31 Davies).PARCIALS:28-28, 26-17 (54-45); 24-29 (78-74), 20-22 (98-96).

Quan falten tres jornades per al final de la fase regular, el Manresa (18-13) manté la vuitena plaça i l’avantatge respecte al novè, el Baskonia (17-14), gràcies a la soferta victòria (98-96) obtinguda contra el València, la qual li va permetre deixar enrere la derrota de la setmana passada contra l’Andorra (90-97) i signar el sisè triomf en els últims vuit partits. Robinson (18 punts) va ser el màxim anotador de l’equip. El resultat deixa la Penya (15-16) sense possibilitats matemàtiques d’accedir al play-off.

Després d’un primer quart igualat (28-28), els del Bages es van imposar en el segon (26-17) i van arribar guanyant al descans (54-45). Els visitants, que van escurçar la distància en el tercer període (78-74), van tenir la possibilitat de forçar la pròrroga, però Jones va fallar la cistella decisiva (98-96).