ACB

El Barça es planteja el retorn de l’argentí Juani Marcos

Bàsquet. ACB. El club blaugrana té sobre la taula l’opció de repescar el base del Girona o apostar pel júnior lituà Jakucionis com a jove de formació

Juani Marcos (1,90 m, Rosario, Argentina, 2000), després de dues temporades cedit a l’ICG Força Lleida a la LEB Or, on es va convertir en un jugador de referència, va acceptar la proposta d’anar cedit a Fontajau per créixer a l’ACB. Només ha necessitat un curs per demostrar la seva qualitat i ha segellat una estrena en què ha competit fins a última hora com a jove revelació amb Jean Montero, que, tot i tenir contracte amb el MoraBanc Andorra, no continuarà perquè està explorant opcions d’Eurolliga i fins i tot es plantejava alguna sortida a l’NBA. Juani Marcos ha jugat 22 minuts de mitjana fent 9,5 punts, 3,1 rebots i 3,4 assistències per un total de 10,7 de valoració amb un 37 per cent en triples. És un base alt, tot i que ha de guanyar musculació. Enguany ha jugat 19 partits perquè ha tingut alguna lesió i ha arribat a jugar amb màscara o ha estat operat d’un dit de la mà, que no li ha permès tenir continuïtat. Marcos s’està convertint també en un dels fixos de la selecció de l’Argentina al costat dels dos grans referents: Campazzo, que té nou anys més que Juani, i Laprovittola, que en té deu més. Juani Marcos sembla que competirà per entrar a la primera plantilla del Barça amb Jakucionis, tot i que el lituà, encara en edat júnior, podria estar al Barça B a EBA i estar en dinàmica del primer equip o potser prefereixen que vagi cedit per fer un camí semblant al que va fer Juani a Lleida.

Sergi Martínez i Caicedo, els altres culers

Més enllà de la temporada irregular del Girona, amb canvi d’entrenador inclòs, el que és innegable és que tant Juani com Sergi Martínez han fet un pas endavant. El de Rubí té propostes interessants per al curs vinent, i esperarà a l’estiu per veure quines intencions té el Barça, amb qui té contracte un altre any. També té contracte amb el Barça Michael Caicedo, tot i que el curs passat va anar cedit a Granada i enguany a Girona. Les expectatives per al curs vinent no milloren perquè necessita minuts i al Barça és difícil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)