Eurolliga

Triomf de caràcter del Barça a la pista de l’Olympiacòs que canvia el signe de la sèrie (80-82)

El Barça ha tret avui el caràcter i ha derrotat l’Olympiacòs per 80-82 després d’una pròrroga (71-71) en un exercici d’abstracció a un ambient de molts decibels. L’equip blaugrana ha recuperat el factor pista i dijous tindrà la primera oportunitat de tancar la sèrie de quarts i plantar-se a la final a quatre de Berlín. L’equip de Roger Grimau domina per 2-1 en el global de l’eliminatòria perquè ha sabut capejar el temporal físic del rival i sentenciar. Satoransky (20) ha estat el jugador més valorat d’un Barça coral que ha exhibit mentalitat.

El Barça ha començat molt fort i concentrat en defensa, ha tancat molt bé el rebot i ha rendibilitzat la inspiració de Laprovittola i Vesely en atac (4-8). L’equip grec s’ha sentit incòmode i Georgios Bartzokas ha demanat temps. Una cistella de dos de Petrusev, que acabava d’entrar, i un triple de Peters han revitalitzat els locals amb un 5-0 (9-8). Els 5 punts de Parker amb un triple han permès al Barça arribar al final del primer quart amb empat (13-13).

Problemes a la pintura

A pesar dels cinc punts seguits de Satoransky (3+2), l’equip de Grimau ha anat més a remolc en el segon quart, amb un màxim desavantatge fins aquell moment de 3 punts (23-20), amb un triple de Larentzakis. Wright i Petrusev han fet mal a la pintura. El major dèficit del Barça eren les pèrdues. Petrusev, imparable, ja duia 8 punts (4/5) , i ha seguit el seu recital, molt ben acompanyat per l’explosiu i rocós Wright (9 punts amb 3/4) i l’Olympiacòs ha marxat (32-25) amb un 7-0 de parcial. La pintura estava penalitzant al Barça, massa tou. Vesely i Brizuela han frenat l’ímpetu local en plena crisi (32-29). Però Petrusev ha prosseguit amb el seu recital físic i tècnic i els grecs dominaven al descans (37-32). Mala peça al teler d’un Barça superat físicament que s’ha acostat amb un triple agònic de Kalinic.

Amb triples de Satoransky, Laprovittola i Parker seguits, el Barça s’ha tornat a posar per davant (40-41) i ha atemorit l’Olympiacòs, amb l’única rèplica de Walkup, que ha clavat dos triples agafant el relleu del desaparegut Canaan. Kalinic treballava bé la superioritat al pal baix i el partit s’havia igualat (45-45). Amb 48-50 gràcies un triple de l’inspirat Laprovittola, Vesely, que ja duia 10 punts, ha comès la tercera a 2:00 del final del tercer quart i ha estat substituït. El quart, però, s’ha acabat amb un prometedor 51-57 –màxim avantatge blaugrana–, amb un parcial de 14-25 i un darrer triple afortunat de Parker sobre tauler.

El 4-0 de sortida, la quarta de Ricky Rubio, que estava fi en la direcció i algunes decisions dels àrbitres més que discutibles, com una antiesportiva a Laprovittola, han igualat el partit (61-61), tot i la lluita de Willy amb els pivots locals. Un triple afortunadíssim de Petrusev des de casa seva al límit de la possessió a 2:33 del final ha deixat glaçat al conjunt de Roger Grimau (67-63). Dos triples d’Abrines, però, han mantingut viva la flama (71-69) i Laprovitola ha empatat a cistella passada (71-71) completant una gran acció amb el gegant Fall al davant. Els grecs tenia un darrer atac de 7 segons. Bona defensa d’Abrines sobre Williams-Goss i pròrroga.

Satoransky ha empatat amb un triple (80-80) quan el Barça tornava a estar contra les cordes. Faltaven 36 segons. Williams-Goss, ben defensat, ha tirat una pedrada i el Barça ha tingut un darrer atac per guanyar.L’Olympiacòs, però, tenia dues faltes de marge per arribar al bonus. Jabari s’ha adormit una mica i Petrusev li ha fet falta a cinc dècimes del final quan llançava de 3. Tres tirs lliures –el tercer l’ha fallat expressament–i victòria mentre el públic escridassava els àrbitres i Bartzokas es feia la víctima: 80-82.