Lliga femenina

Marianna Tolo, primera baixa

L’Spar Girona s’acomiada de la pivot australiana, la seva referència interior els dos darrers anys

Marianna Tolo (1,96 m, 1989) no jugarà més en l’Spar Girona, que avui fa una setmana va posar punt final a la segona temporada en blanc en tres anys amb l’eliminació en les semifinals de la lliga contra l’Avenida. La sortida de la pivot titular els dos darrers anys és el primer anunci de l’Uni per al curs que ve, per al qual Laia Palau va dir dimecres que la prioritat era convèncer Roberto Íñiguez, a qui considera “molt vàlid per liderar un projecte d’aquesta magnitud” amb una plantilla que, malgrat les limitacions econòmiques i les del mateix mercat, amb les condicions de les jugadores de la WNBA des de la signatura del darrer conveni, podria ser “engrescadora”.

Tolo va ser una de les tres jugadores de l’equip que no va posar el peu al vestidor local de Fontajau per primer cop aquest darrer estiu, juntament amb la seva rotació a dins, Giedre Labuckiene, i Faustine Parra. L’australiana, que marxa de Girona havent alçat la supercopa el curs 2022/23 en una de les dues finals que ha jugat –l’altra és la que es va perdre a la Seu en la lliga catalana a l’octubre–, ha jugat 47 partits aquest darrer exercici. En les competicions FEB, en què sempre s’ha vist condicionada pels àrbitres, hi ha acreditat 8,8 punts, 4,4 rebots i 12,2 de valoració i, en l’Eurocopa, 11,8, 5 i 15,2.

Triplet taronja?

El València, que ja va guanyar la supercopa i la copa, té aquest vespre (19 h) la primera de les dues oportunitats de revalidar el títol de lliga i igualar l’Uni en el palmarès de la competició. Juga a casa després de superar dijous l’Avenida per 48-67 a Würzburg i, si calgués un tercer partit, seria dijous que ve a Salamanca.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.