ACB

El llaç s’acaba desfent

El Girona no pot lligar l’últim partit del curs a casa, que tenia coll avall (72-62), i veu com el Casademont li capgira el resultat amb un 2-17 en els últims 3 minuts i mig

L’equip paga les pèrdues i veu com Europa s’allunya de Fontajau

Girona 79 Casademont 89

BÀSQUET GIRONA:Marcos (5), Martínez (10), Birch (2), Susinskas (7), York (27) –cinc inicial–; Vila (5), Pons, Colom (5), Golomán (8), Sorolla, Caicedo i Djordjevic (8). 11/22 de 2, 14/34 triples (7 York, 3 Martínez i 1 Marcos, Susinskas, Vila i Colom), 15/16 tirs lliures, 32 rebots (6 Colom), 20 assistències (7 Colom) i 88 de valoració (30 York).CASADEMONT SARAGOSSA:Bell-Haynes (16), González (15), Smith (8), Sulejmanovic (15), Watt (4) –cinc inicial–; Yusta (15), Kravic (8), McFadden (5), Delany (14) i Cuevas. 19/39 de 2, 13/35 triples (4 Yusta i Delany, 2 Sulejmanovic i 1 Bell-Haynes, González i McFadden), 12/15 tirs lliures, 38 rebots (7 Delany), 21 assistències (7 Bell-Haynes) i 107 de valoració (21 Yusta).PARCIALS:11-23, 21-17 (32-40), 35-20 (67-60) i 12-29 (79-89).

El Girona no va poder posar el colofó a la seva segona temporada en l’ACB amb la victòria en l’últim partit, a casa contra el Casademont, malgrat haver-se refet d’una mala primera meitat gràcies a la inspiració en el tir de llarga distància, que havia permès els de Fotis Katsikaris arribar a tenir un màxim avantatge de 10 punts a 6:51 per acabar (72-62, Juani Marcos al contraatac).

L’equip de Fotis Katsikaris havia enllaçat tres victòries amb què igualava el rècord d’aquest curs i, amb la quarta, no només igualava la millor ratxa en els dos anys a la categoria, sinó que se situava en una posició preferent per disputar la BCL el curs que ve. El conjunt gironí, però, estava molt migrat per les baixes, perquè si a Gran Canària Ike Iroegbu ja no va poder jugar, ahir, s’hi sumava Maxi Fjellerup pel cop que va rebre divendres a la nit, Khem Birch (MVP de la 32 jornada) i Yves Pons no van poder jugar en la segona meitat. La derrota contra un rival directe per als llocs que donen accés a Europa propiciava un empat a 4 amb el mateix conjunt aragonès, el Bilbao i el Morabanc que penalitza els gironins pel 93-66 al Pirineu al febrer.

L’11/16 triples entre el segon i el tercer quart són els que van permetre al Girona capgirar un marcador advers des de l’inici. I, precisament, els errors en els 6 darrers intents en l’últim quart, sumats a les 5 pèrdues (16 en tot el partit, recuperant l’hàbit que tant havia costat superar des de l’arribada del grec a la banqueta, al gener) i el 5/8 visitant en el tram final expliquen que el llaç que suposava el final de festa desitjat pel club, que aquesta setmana celebra els seus 10 anys de vida, no fos el que Fontajau s’imaginava mentre Gabe York anotava un triple darrere l’altre –amb 7/12 va superar els seus anteriors rècords(26 punts i 6/13 a Badalona, en el segon dels seus 6 partits).

El Casademont aconseguia tot just el seu tercer triomf com a visitant, el primer del 2024 en la lliga. L’equip aragonès ja havia començat millor carregant el rebot ofensiu (6-15 al primer quart) i amb 7 punts de Sulejmanovic (4-11 triple) i Bell-Haynes (9-16 amb addicional). York obria la llauna dels triples pels vermells (9-11) en el primer quart (1/7) i entre Martínez (14-23) i ell (17-23 i 20-27) aconseguien mantenir l’avantatge per sota la barrera psicològica. Amb les forces igualades en el rebot, Vila (25-32 triple) i sobretot l’aparició de Quino Colom assistint Djordjevic i anotant de 3 –després del de González (27-39)– i de 2 (32-39 a 59 segons) deixaven el partit obert a la mitja part.

York obria el tercer quart amb 7 punts seguits (39-42) i Vila al seu propi ofensiu al contraatac ajustava el marcador (41-42). Djordjevic de tir lliure a 7:51 per acabar el tercer quart donava el primer avantatge al Girona, que veia com York era capaç d’agafar la pilota en camp propi i creuar la pista per clavar-la de 6,75 m (46-42). El seu 5/7 era el 49-45, però Yusta, Sulejmanovic i McFadden també de tres aigualien la festa en un tres i no res (52-58). Susinskas, que acaba la lliga com el millor tirador de tres en percentatge, no faltava a la cita amb el triple (55-58), i entre Golomán (61-60 amb addicional), Marcos i Martínez gairebé del mateix lloc des de 6,75 m (67-60) encarrilaven el resultat. El tercer de Sergi –iguala el rècord del dia de l’Andorra a casa (107-104)– i Juani al contraatac feien que s’arribés a la barrera psicològica (72-62) i el setè de York (7/10) tallava el 0-6 visitant (75-66). Els visitants ja havien obert la porta a la defensa gironina des de lluny i Bell-Haynes i Delany s’apuntaven al concurs (75-72) i el neozelandès-irlandès amb el quart del seu compte empatava a 77 a 1:54 (4/6). El tercer de Yusta (3/6) tornava a posar els visitants per sobre (77-80) a 57,7 i, després de minut de Katsikaris, el madrileny interceptava la passada de Sergi i Bell-Haynes de 6,75 m i 4,60 deixava el 77-85 a 27,5.

0
minuts
juguen Pons i Birch, amb Iroegbu, Fjellerup i Chery lesionats en la segona meitat.
11
triples
de 16 intents fa el Girona entre el segon i el tercer quart. Els visitants, 5/8 en l’últim.

EL DESENLLAÇ

7
triples
de York, el sostre del californià, que acaba amb 7/12 i que duia 5/7 i falla els dos últims intents.
L’Obradoiro és qui se’n va a LEB Or i el Baxi i el Barça comencen el ‘play-off’ dijous i diumenge

Darrera actualització: 12-05-2024 22:46:28

Fotis Katsikaris: “El marcador és molt fals”

“Sabíem que arribàvem justos de forces i de rotació, sobretot a la línia exterior per la baixa de Maxi. Hem començat malament perquè ells no són un equip especialment bo en rebot ofensiu”, posava en context Fotis Katsikaris després del partit, en la mitja part del qual havia dit als seus jugadors: “Doneu tot el que tingueu per aconseguir la victòria i acabar el millor possible. Per vosaltres i pel públic, que ha estat donant suport a l’equip tota la temporada.” “Hem millorat, però el marcador és molt fals”, es resignava el grec, que apuntava les claus del resultat: “Les pèrdues i els triples de Yusta i Delaney han decidit el partit.” “Llàstima que no guanyem i acabem amb alegria i amb una victòria més. L’equip ha fet un esprint final per salvar-se”, es reivindicava, posant en valor la victòria a Vitòria contra un equip que lluitava per entrar en el ‘play-off’ i a Gran Canària a la pista d’un rival que aspirava al quart lloc.