ACB

Premi revelació compartit

Bàsquet. ACB. El Baxi Manresa i l’Unicaja han estat per sobre de les seves possibilitats sobretot pels tècnics que tenen: Pedro Martínez i Ibon Navarro

El Baxi Manresa i l’Unicaja es jugaran un bitllet per a les semifinals de l’ACB. Ho faran en una eliminatòria de quarts al millor de tres partits (dijous, a Màlaga, 20.30 h; dimarts, a Manresa, 20.30 h, i si fes falta el desempat, dissabte 25 de maig, 18 h, al Martín Carpena). Els manresans ja saben el que és eliminar l’Unicaja en una eliminatòria de quarts perquè fa dos anys el van deixar KO també amb el factor pista en contra i segellant un 0-2 amb triomf al Nou Congost (86-63) i a Màlaga (89-91) amb cistella final de Thomasson. El que ha fet aquest curs el Manresa té un mèrit impressionant perquè l’equip té menys talent del de fa dos anys, amb Francisco, Thomasson, Moneke, Maye, Bako i companyia. L’Unicaja, amb un pressupost que com a mínim triplica el del Manresa, té una oportunitat d’or davant seu per guanyar l’ACB després d’aixecar el títol de la FIBA Champions League. Els malaguenys han acabat la lliga regular amb un balanç de 28-6 –el millor de la seva història–, però fent una cosa mai vista des del format de divuit equips del 1994/95 de tots contra tots: que un líder de la lliga regular hagi acabat sent màxim anotador (88,7 punts per partit) i la millor defensa (77,3). La clau són els seus tècnics Pedro Martínez i Ibon Navarro, amb el premi d’entrenadors revelació compartit. L’Unicaja està competint i per sobre dels grans, i el Manresa, amb les seves limitacions, està rendint per sobre les seves possibilitats. Els dos equips coincideixen en un punt: fan un bàsquet vistós.

889.000 euros d’ampliació

La campanya d’ampliació de capital es va tancar amb 889.140 euros: 689.140 corresponen a les contribucions de 570 accionistes (413 de nous) que van participar, i 200.000, a l’aportació de l’Ajuntament a través de la millora del conveni per a aquesta finalitat. El Manresa supera els 2.300 accionistes. L’ampliació del pavelló continua sent cabdal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)