ACB

El Baxi contra el factor pista: 22-2 de l’Unicaja al Carpena

Bàsquet. ACB. El Manresa enceta el ‘play-off’ en un curs històric dels malaguenys, que han guanyat els quatre partits dels dos últims anys contra els de Pedro Martínez

Els dos equips revelació cara a cara en una sèrie sense marge d’error perquè és al millor de tres partits. El primer assalt avui (20.30 h, Movistar Deportes) a Màlaga. És contra un Unicaja que ha segellat el seu millor curs de la història en la lliga regular amb 28 victòries, que ha guanyat la FIBA Champions League i que, sobretot, té el factor pista a favor. Aquest últim punt sembla un aspecte determinant si es té en compte que l’Unicaja aquesta temporada està convertint el Martín Carpena en inexpugnable. Les xifres ho diuen absolutament tot: 15-2 de balanç, amb les úniques derrotes contra el València (76-82) i contra el Madrid (81-87), mentre que a la FIBA Champions League ha acabat invicte en els set partits que ha disputat com a local. Hi ha una altra dada curiosa i és que en els últims dos anys els quatre partits que han disputat els dos equips a l’ACB els ha guanyat l’Unicaja: aquest curs, 91-77 a Màlaga i 77-88 al Nou Congost, mentre que el curs passat, 97-88 a Màlaga i 94-98 a Manresa. El Baxi, que fa tres anys va eliminar l’Unicaja dels quarts de la FIBA Champions League i també va guanyar-hi en la lliga regular a Màlaga, intentarà donar la sorpresa i passar tota la pressió a l’Unicaja, gran favorit al títol i que té una oportunitat única. El tècnic del Baxi, Pedro Martínez, elogia el rival que els ha tocat: “És una meravella com estan jugant, amb una línia clara i amb tots els jugadors a nivells màxims de rendiment, cosa que és molt difícil.”

Thomasson va silenciar fa dos anys el Carpena

Fa dues temporades l’exescorta del Manresa Joe Thomasson va anotar la cistella que va servir per eliminar l’Unicaja al Martín Carpena en els quarts de final de la FIBA Champions League. Aquest curs l’Unicaja té un balanç de 15-2 a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.