ACB

Gasol: “Estem tancant un equip de treball de tres persones a la direcció esportiva”

Un cop acabada la temporada al Bàsquet Girona, és moment de fer-ne una valoració. Marc Gasol, president del club que avui compleix deu anys, ha comparegut a la sala de premsa de Fontajau: “Ha sigut un curs molt llarg, ple d’alts i baixos, el club ha reaccionat molt bé en els moments difícils, ferms en els valors que tenim”, explicava després de valorar l’aniversari del club: “ Aquests deu anys han passat molt ràpid, el club ha crescut molt ràpid. Sempre estem pensant com fer millor les coses, sense tenir gaire por a l’error d’allò que és nou. Tenim ganes de seguir aquest creixement, estem orgullosos”, deia.

Com està l’afer “Europa”?

“El club esta treballant en aquesta línia, de poder competir el curs que ve a Europa. Serà difícil perquè qualsevol invitació no és fàcil d’aconseguir, però creiem que com a mínim ho hem d’intentar, veurem si ho aconseguim o no”, exposava Gasol que també ha repassat altres temes. “No serà fàcil perquè per sobre tenim equips que tenen la voluntat d’anar-hi. La Champions està molt més difícil que no pas la FIBA Europe Cup, tots hi volen anar. Ens interessa per un tema de volum de partits ja que va acord amb la mentalitat de projecció de l’equip podria jugar més. La millora està als entrenaments, però encara més a la competició”. Gasol també ha comentat que els terminis per decidir si l’equip jugarà a Europa o no recauran en la segona setmana de juny. “Si no es donessin aquestes condicions de jugar a competicions europees, esperem que els jugadors entenguin que el projecte va més enllà d’això”, afirmava Gasol.

Sobre el futur de Fotis Katsikaris a Girona

“Ara mateix estem tancant el que és tota la part de direcció esportiva. Estem creant un equip de treball de tres persones que en Xus farà de General Manager, hi haurà dues persones més, un director esportiu i una persona encarregada a l’scouting del club, per conèixer nous mercats lluny d’aquí i talent jove. La direcció esportiva i staff han d’estar alineats, i esperem que sigui amb la feina feta amb Fotis. Han d’estar en comunió”, deia.

San Emeterio és una opció real?

“Sí, es una de les opcions que arriba Fernando San Emeterio, però encara està en el seu procés personal i està vinculat a un altre club, València. Tenim varies opcions, en Fernando és una d’elles i coneix bé el club i la seva identitat”, afirmava el president del Bàsquet Girona.

La situació de la plantilla

“De jugadors amb contractes n’hi ha varis, però tenen variants que poden canviar. Aquesta decisió l’haurà de prendre la direcció esportiva i l’entrenador. Per part nostra lluitarem perquè la voluntat de tots plegats sigui la que volem executar. Com a idea volem construir sobre les bases que han funcionat. Que encaixin amb la idea de joc i d’equip i de personalitat que puguin tenir l’entrenador i la direcció esportiva”.

Créixer amb els jugadors cedits?

“La feina que s’ha fet des del principi d’any ha estat molt bona. Hem tingut una mentalitat molt oberta i de creixement ideal amb jugadors; Juani i Sergi, en Michel no hem pogut créixer tant, han fet un pas endavant de posar un peu a l’ACB i han demostrat que son jugadors de cap a peus. Ara veurem si poden formar part a la segona part del projecte. Ara posar noms seria un pèl confús”, explicava.

Fusió Uni i Bàsquet Girona

“Portem treballant amb l’Uni dues temporades, estem molts contents de com estan funcionant les coses i compartim una estima per aquest esport. Veurem quan i com, però estem treballant molt a gust amb ells i estem alineats amb moltes coses”, deia un marca més diplomàtic. “Al final comporta una gran responsabilitat una evolució com aquesta i estem valorant opcions i maneres d’executar-ho. Pocs ens imaginaríem que fa 10 anys estaríem parlant de coses així. Entre tots els participants, quan vam presentar el club, no teníem aquest tarannà de bona entesa i ara estem parlant de coses així”. Gasol també ha confirmat que la idea és continuar amb la vinculació amb el CB Salt.

Celebracions dels 10 anys i comiat de Gasol

“S’està treballant en portar un equip de cara la pretemporada que ve d’Eurolliga. Ara bé, l’associació de jugadors de la competició Eurolliga no deixa començar abans d’una data concreta. Haurem de treballar en base això i ja ho estem fent”, diu Gasol.

“En quan el meu comiat, per exemple a Memphis m’ho han fer aquest any, 2024, i vaig jugar el meu últim partit al 2019. Hem de tenir paciència, tots tenim ganes de celebrar, però encar no tenim definit que. La temporada que ve pot ser un bon any per fer la festa”, ha conclòs el president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)