Festa aigualida a Fontajau
Bàsquet. ACB. El Tenerife furta la victòria al Bàsquet Girona en els darrers minuts de partit gràcies a un excels Marcelinho Huertas (9 punts en 7 minuts), que comanda el triomf visitant
Bàsquet Girona 84 Tenerife 93
BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (8), Fjellerup (12), Marcos (9), Geben (7) i Martínez (7) –cinc inicial–; Busquets (2), Pons (12), Ferrando, Lucas (2), Fernández (13), Cáffaro i Durham (12). 25/41 de 2, 7/31 triples (4 Pons, Durham, Martínez i Marcos), 13/16 tirs lliures, 32 rebots (6 Fernández), 17 assistències (6 Marcos) i 89 de valoració (17 Durham)LA LAGUNA TENERIFE: Fitipaldo (14), Huertas (14), Scrubb (14), Shermadini (14) i Abromaitis (3) –cinc inicial–; Kramer, Kostadinov, Fernández (10), Drell (9), Costa (2), Badji i Doornekamp (13), 15/18 de 2, 14/33 triples (3 Scrubb, 3 Fitipaldo, 3 Doornekamp, 2 Fernández, Huertas, Abromaitis i Drell), 21/24 tirs lliures, 27 rebots (5 Shermadini), 19 assistències (6 Fernández) i 104 de valoració (22 Shermadini).PARCIALS:12-21, 19-17 (31-38), 35-28 (66-66) i 18-27 (84-93).Diumenge de pluja i dia aigualit a Fontajau. Al Bàsquet Girona se li va escapar el xoc contra el Tenerife (84-93). Els gironins van perdre l’oremus en el darrer parcial d’un partit que van disputar fins a les acaballes, després d’anar a remolc pràcticament 30 minuts, però posant-se per davant al final del tercer quart. Marcelinho Huertas, veteraníssim i providencial per als seus companys, va aparèixer els darrers deu minuts amb el partit ajustat per un sol punt i es va posar l’equip a l’esquena (9 punts en 7 minuts), impedint la festa a Fontajau.
Els gironins arrancaven el duel amb un cert punt de tranquil·litat després de la derrota del Granada a mans del Gran Canària (98-83) dissabte. La hiperactivitat de Maxi Fjellerup a tots dos costats de la pista permetia als locals prendre la iniciativa, tot i que els canaris responien amb l’encert exterior de Thomas Scrubb i Marcelinho Huertas. Una cistella d’Aaron Doornekamp i un triple de Jaime Fernández capgiraven el marcador després d’un inici esperançador (12-16).
Un parcial de 0-10 triturava la feina feta i complicava les previsions dels blanc-i-vermells. El Tenerife havia posat velocitat de creuer i el +12 en el marcador denotava que els catalans haurien de reforçar el seu ímpetu si volien tenir alguna opció d’endur-se el triomf. Els de Moncho Fernández arribaven al descans per sota (31-38) i amb la sensació que no sabien quina tecla tocar per canviar el ritme del partit.
Tornant de la pausa, Juan Fernández entrava en joc amb dues accions consecutives que evitaven que el rival s’escapés (40-44). Un tir al més pur estil bomba Navarro d’Aljami Durham col·locava la mínima 48-49. I un triple d’Yves Pons, inspiradíssim des de l’exterior, avançava els gironins. El partit entrava en un intercanvi de cistelles que beneficiava els locals (64-60).
I aleshores, la feina feta en orris. Quedaven pocs segons per tancar el tercer quart i una segona antiesportiva a Pep Busquets després d’una empenta a Henri Drell acabava amb el català expulsat. Tot seguit, la tècnica a Drell finalitzava amb l’expulsió també de l’estonià, que marxava aplaudint amb to de sorna. A això s’hi afegia Jaime Fernández, sigil·lós i mortífer, anotant un triple en el darrer sospir del quart que empatava el partit 66-66 sobre la botzina.
El partit estava ajustat. Restaven cinc minuts en el marcador i Huertas es posava l’equip a l’esquena. Primer, per col·locar-lo a 3 i, després, per fer una passada a Scrubb que posava el +5. El brasiler tenia un impacte transcendental, dominant absolutament el joc, rebent una tècnica i, posteriorment, anotant en suspensió en un tancar i obrir d’ulls (75-83). Era l’estocada definitiva.
Minut de silenci per C. Bermúdez i E. Middleton
Instants previs al partit, el Bàsquet Girona va fer un minut de silenci en memòria de Carlos Bermúdez, membre del club, i d’Ellen Middleton, mare de l’exjugador i actual entrenador assistent Girona Darryl Middleton. Bermúdez va ser entrenador i jugador de l’equip de bàsquet en cadira de rodes i estava vinculat, des del 1994, a MIFAS entitat de què va formar part de la junta directiva. Des de finals dels noranta i fins al 2013, l’argentí, que residia a l’Alt Empordà des de feia anys, va ser jugador durant gairebé dues dècades. Posteriorment, va desenvolupar les dues tasques, de jugador i d’entrenador. L’equip en cadira de rodes del club es va iniciar gràcies, en part, a la seva figura, que va ser clau.