ACB

Mor Mas Vilalta, el ‘pare' de l'escola de bàsquet a la Penya

Lliga Endesa. Diu adéu, als 92 anys, un il·lustre president verd-i-negre que, amb Dani Fernández, va construir el pavelló d'Ausiàs March; ha estat un home clau en la història del club

Ahir va morir amb 92 anys Antoni Mas Vilalta, el president del Joventut que el 1973 va fundar l'escola de bàsquet de la Penya, el motor del club els anys posteriors. Ell va ser el visionari que va portar el Joventut a ser un dels capdavanters del bàsquet català i espanyol en una època dura. Va formar tàndem amb Dani Fernández –era promotor immobiliari– per construir el pavelló d'Ausiàs March (1972). El pas de l'antic pavelló de la Plana al nou escenari va donar una nova dimensió a la Penya, que va fer un salt de qualitat. També va crear el 1966 l'anomenat Amics del Joventut, una colla de gent de Badalona que, a títol personal, es reunia per ajudar econòmicament el club. Van ser ells qui, per exemple, van posar en un sopar els 16 milions de pessetes que feien falta per fitxar Andrés Jiménez del Cotonifici.

Tarragoní de naixement, amb 11 anys ja es va fer soci del Joventut: 81 anys lligat a un sentiment i arribant a vestir la samarreta verd-i-negra. Mas Vilalta entra a formar part dels il·lustres personatges que han fet del bàsquet un símbol a Badalona al costat de molts altres històrics com ara Estruch, Massot, Cairó... fins a d'altres com Pere Gol que van introduir l'esport de la cistella a la ciutat. Mas Vilalta va ser president en diferents etapes i sempre serà una peça clau en la història del club.

Funeral, avui a Can Ruti

El funeral per Antoni Mas Vilalta serà aquest matí (10:30 h.) al tanatori de Can Ruti de Badalona. Hi haurà la família verd-i-negra amb la primera plantilla del Joventut inclosa.

Mas Vilalta i Dani Fernández van construir el pavelló d'Ausiàs March, que va fer donar un salt de qualitat al club
Ha estat una persona clau en la història del Joventut, va situar la Penya al mapa d'Espanya i la va fer gran
Fer l'escola de bàsquet va ser clau, tal com s'ha vist fins a dia d'avui
Jordi Villacampa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)