Espanyol

Vicente Moreno: “Li donem molt valor al què estem fent; costa molt”

Espanyol. “Un gol encaixat? És una cosa extraordinària i ens fa sentir bé. Més enllà de l’estadística el que volem és guanyar i mantenir la situació en què estem”, diu el tècnic

L’Espanyol s’enfrontarà al Lugo dissabte en un duel per continuar solidificant el projecte i mantenint-se al capdamunt de la classificació. El primer tram de lliga ha estat sensacional i els blanc-i-blaus sumen 23 punts de 30 possibles amb unes sensacions de joc creixents partit rere partit. Ara, el més important és mantenir aquesta bona dinàmica sostinguda en el temps per un equip que només ha encaixat 1 gol en 10 partits. Una estadística mai vista en un inici de lliga a primera i segona. “No és una cosa que sigui comuna, és extraordinària i ens fa sentir bé. Continuar així és difícil i mantenir aquest nivell estadístic. No pensem gaire en això, però quan més ho allarguem serà sinònim que fem bé les coses. Al final el que volem és guanyar i mantenir la situació en què estem”, ha explicat el tècnic de Massanassa en roda de premsa. Els dubtes, o millor dit, les crítiques per un futbol massa conservador per la qualitat de la plantilla s’ha anat diluint després de la bona imatge donada davant la Ponferradina i el Màlaga. “Resultadista? No m’ha molestat. Sé en el club on estic i l’exigència que se’ns demana. Li donem naturalitat i nosaltres li hem de donar valor a què hem fet. Hem acabat de baixar, però també hi ha dos equips més que han baixat i van acabar per sobre de nosaltres l’any passat. La gent pot opinar el que vulgui, però li donem valor a què estem fent perquè costa molt”, ha argumentat el tècnic que es manté de peus a terra i viu aquesta lliga com una seqüència d’un partit. Més enllà no hi ha res. Tot i això, el preparador té present alguns registres personals. La norma diu que qui acaba líder a la primera volta acaba pujant. Ha estat així i la norma només la va trencar el Xerès en la campanya 2005-06 en el qual Vicente Moreno era el capità. Aquell conjunt va finalitzar la primera volta amb 43 punts, destacat com a líder. Però va acabar la campanya amb tot just 67 i relegat a la zona mitjana alta, sense ascens. “No he parlat d’això als jugadors ni vull tenir un discurs més prudent i de peus a terra o fer-ho tot més difícil del que és, però és evident que aquesta competició passa de tot. Ho vaig viure amb el Xerès, però també a la inversa”, ha matisat.

Ara, Vicente Moreno té els ulls posats en el duel de dissabte davant el Lugo. El conjunt gallec és l’equip més en forma dels últims cinc partits. Han sumat quatre victòries i un empat des de l’arribada de Nafti a la banqueta. Un fet que obliga a prendre mesures profilàctiques. “El partit que esperem és el que ens hem trobat des que hem començat. El rival s’ho deixa tot i ens complica les possibilitats de guanyar. L’equip que arriba és un rival de contrastos i en els últims 5 partits és el millor de la competició. Ha guanyat els últims 4 partits i ha empatat un. Això ens parla dels contrastos d’aquesta competició. És un rival on ens hem de mirar. Hem d’estar preparats per un partit difícil i fer-ho bé”, ha advertit Vicente Moreno que ha continuat amb els elogis. “Tenen una bona plantilla. Hi ha jugadors que eren punters a la segona divisió B. És un equip que competeix com equip i fa moltes coses bé. És agressiu i en les adversitats sap refer-se, a Tenerife va jugar amb un home menys i va puntuar. És un equip molt perillós”.

Per últim, el tècnic s’ha referit a noms concrets com Embarba i RDT i la seva possible marxa al mercat d’hivern. “No és una cosa que em plantegi i ni em martiritzaré d’aquí fins que s’obri el mercat. A mi m’interessa que rendeixin perquè sortirà beneficiat el club. Si, hi ha interès pels nostres jugadors, és que ho farem bé. No penso en això i els jugadors tampoc. No és moment en perdre temps en aquestes coses”. Un altre home que està brillant amb llum pròpia és Sergi Darder. El d’Artà ha estat titular en els dos últims partits al doble pivot relegant a Fran Mérida a la banqueta. “La sort que tenim és que els jugadors que estan entrant no ens fa baixar el rendiment. Però això no garanteix res. Anem, setmana a setmana, hi ha jugadors que poden ser importants en un moment i després en dues o tres jornades no apareixen en l’onze. Tots són importants i tindran el seu moment. Han de saber que els necessitem a tots”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)