Espanyol

Puado, el far blanc-i-blau

Referent.El davanter del planter s’ha convertit en el futbolista més en forma de l’Espanyol i les seves xifres, en els últims dos mesos, així ho confirmen: cinc gols i tres assistències

Javi Puado (Barcelona, 1998) s’ha convertit en el futbolista més en forma de l’Espanyol. El davanter va retornar aquest estiu del Saragossa amb la missió d’ajudar el conjunt blanc-i-blau a retornar a primera. La competència per fer-se un forat en l’onze titular era ferotge amb Raúl de Tomás i Embarba, intocables; només quedava un forat en la davantera per sumar minuts. Matías Vargas, Vadillo, Wu Lei o Melendo eren els enemics a batre. A més a més, la condició de ser del planter posava encara més difícil les seves aspiracions de fer-se un lloc en els pensaments de Vicente Moreno. El davanter tenia el gran aval del seus quatre mesos de cessió al Saragossa. Allà va hi deixar un bon record a tota la parròquia aragonesa. “És un luxe teni un futbolista com Puado en el nostre equip”, va dir, llavors, el tècnic del Saragossa, Víctor Fernández. El preparador aragonès li va donar la titularitat absoluta en el temps que va estar a La Romareda. 20 partits de titular. 1.698 minuts i quatre gols. Però, més enllà de les estadístiques, Puado va créixer com a jugador i va guanyar confiança per arribar amb la mentalitat necessària a l’Espanyol. El seu coneixement de la categoria i la voluntat per millorar li han fet fer un salt qualitatiu sota el guiatge de Vicente Moreno. Puado no ha perdut el temps i ha obert, de bat a bat, la porta del primer equip. Ha jugat en totes les zones del flanc d’atac. Primer, com un jugador disciplinat, per ajudar en tasques defensives per la banda, i, de retruc, fer lluir el futbol d’Embarba i RDT. El Puado més metal·lúrgic d’inici de curs ha donat pas a un futbolista més lluminós i decisiu en els últim metres; allà on es decideixen els partits. Aquí és on ha fet el salt de qualitat per erigir-se en far de l’Espanyol en aquests últims partits.

De fet, el seu creixement ha estat espectacular en els últims dos mesos. El futbolista ja acumula vuit jornades consecutives com a titular i les seves xifres comencen a tenir una rellevància significativa: sis gols i cinc assistències. Uns números que el situen com el segon golejador de l’equip, només darrere de Raúl de Tomás, amb 14 dianes. I en l’aspecte d’assistència també és el segon de l’escalafó, només superat per Adrián Embarba, que en suma 7.

Dos mesos endollat.

Puado ha vist com les seves xifres han fet un gir copernicà en els últims dos mesos de competició. Amb el fred del desembre, el seu futbol ha tingut el premi a l’insistència i acumula cinc gols i tres assistències. Un fet que l’ha convertit en el futbolista més en forma de l’equip. De fet, només cal recordar els últims dos partits de l’Espanyol per veure la seva importància actual dins de l’equip. Una jugada seva a l’Anxo Carro, on va ser el millor, va servir per empatar el partit donant-li un gol mastegat a RDT. A Son Moix, diumenge, tornaria a ser decisiu amb el gol que obria la llauna, el sisè de la temporada.

La seva ascendència dins de l’equip coincideix amb el rendiment crepuscular d’Embarba. El madrileny no marca des del 7 de novembre contra el Lugo al RCDE Stadium. El barceloní ha agafat el relleu de l’extrem en la faceta golejadora i en la seva projecció ofensiva. Dels seus sis gols, cinc han arribat després de la sequera d’Embarba, que ha quedat encallat en cinc gols.

Trucada de la sub-21.

Puado és un fix en la selecció Espanyol sub-21. De fet, aquesta temporada només s’ha perdut els partits contra l’Alcorcón i el Fuenlabrada, per la convocatòria amb el combinat estatal. El seleccionador de la Sub-21 tornarà a trucar a la porta a finals de març, quan ben segur que anirà convocat del 24 al 31 per participar en la fase de grups de l’europeu. Un temps en què Vicente Moreno no podrà disposar d’un dels seus futbolistes més brillants. Un Puado que s’ha guanyat, per mèrits propis, formar part de l’onze tipus del tècnic de Massanassa i asseure’s a la taula de Raúl de Tomás i Embarba. I és que el barceloní és una de les puntes del trident de l’Espanyol. Un privilegi que s’ha guanyat a còpia d’esforç i constància.

AGAFA EL RELLEU

La seva eclosió coincideix amb el rendiment crepuscular d’Embarba

REFERENT EN L’ONZE

Mallorca -Espanyol 1-2
0-1 (33’) Javi Puado. Remata de cap una assistència d’Embarba.
Espanyol - Rayo 2-3
1-0 (9’) Javi Puado remata dins del cor de l’àrea una assistència de Sergi Darder.
Espanyol - Castelló 2-0
2-0 (36’) Javi Puado recull un refús del defensa del Castelló, Álvaro Campos, per fer el segon de l’Espanyol.
Logroñés -Espanyol 0-3
0-3 (50’) Javi Puado fa una gran jugada dins de l’àrea per desfer-se de dos jugadors del Logroñés i marcar de xut encreuat.
Cartagena -Espanyol 1-3
1-3 (85’) Contraatac que condueix Puado per tancar el partit a Cartagonova amb un xut per tot l’escaire.
Espanyol - Mirandés 2-0
2-0 (43’) Javi Puado, atent, recull una falta llançada al pal per Embarba per fer el segon contra el Mirandés i tancar el partit.
Un privilegi que s’ha guanyat a còpia d’esforç i constància des de la pretemporada

Comencen els contactes per allargar el seu contracte

El bon moment en què es troba Javi Puado no ha passat desapercebut a Espanyol, que el considera un actiu molt important de la plantilla. El club ja ha començat els contactes per allargar el seu vincle contractual més enllà del juny del 2022. “El club ja m’ha trucat. Estic centrat en l’ascens. És un tema que porten els meus agents”, va dir el jugador en una entrevista a Pericos Marca.”El que importa ara és pujar a primera. Aquí és a casa meva, hi estic molt content. Estic centrat a pujar a primera i a partir d’aquí, parlarem. A Barcelona s’hi està molt bé i l’Espanyol és un club gran. És un club on qualsevol futbolista voldria jugar”, va reblar el futbolista, que també va parlar de la seva cessió al Saragossa. “Em va donar continuïtat i em va ser servir per créixer. Aquesta confiança és bona per a qualsevol jugador, sobretot si ets jove i no has pogut tenir continuïtat. Borja Iglesias em va parlar molt bé i va influir molt en el fet que hi pogués anar. És una cosa que li agraeixo perquè per sort em va anar molt bé”, va manifestar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)